Ce destinații de vacanță europene au cel mai poluat aer

Pe măsură ce sezonul vacanțelor ia amploare, iar oamenii se îndreaptă spre litoral și orașe faimoase, Airly a analizat și clasat cele mai atractive destinații de vacanță din Europa pe baza nivelurilor lor de poluare a aerului.

Particulele în suspensie reprezintă un grup de poluanți atmosferici care apar ca urmare a amestecării picăturilor din aer cu funingine, praf și elemente minerale. Pot avea o origine naturală, cum ar fi incendiile sau erupții vulcanice. Cu toate acestea, majoritatea emisiilor de particule provin din procesele de ardere. Acestea pot fi suficient de mici pentru a intra în fluxul sanguin uman, ca mai apoi să ajungă la organe.

Clasamentul celor mai curate 5 regiuni de coastă din Europa (date pentru lunile de vară 2020, iunie-august 2020)

Indicele European de Calitate a Aerului (CAQI-PM*RegiuneȚară
7.22Scoția de EstMarea Britanie
7.76AçoresPortugalia
7.77Highlands and IslandsMarea Britanie
8.15Övre NorrlandSuedia
8.30Scoția Central-VesticăMarea Britanie
8.42PomorskiePolonia

Clasamentul celor mai poluate 5 regiuni de coastă din Europa (date pentru lunile de vară 2020, iunie-august 2020)

Indicele European de Calitate a Aerului (CAQI-PM*RegiuneȚară
30.6CanariasSpania
30.2MaltaMalta
29.1SardegnaItalia
26.9AndalucíaSpania
24.6MurciaSpania
24.0CampaniaItalia

Informații cheie

  • În Europa, poluarea din aer (PM) în sezonul estival este mult mai mică decât în ​​sezonul de iarnă, deoarece există mai puțini poluanți din arderea combustibililor solizi pentru încălzirea casei
  • Poluarea aerului de-a lungul litoralului este în general mai mică decât în ​​alte zone din țară, în principal datorită vânturilor puternice și frecvente de coastă. Cu toate acestea, calitatea aerului pe litoral are în vedere și polenizarea naturală, care se află în strânsă legătură cu nivelul sării din mare
  • Sudul Europei este expus poluării aerului de origine naturală (un factor important) din cauza aridității sau a poluării cu praful din Africa
  • Poluarea aerului cu PM în cele mai poluate regiuni de coastă (PM10 = 30 µg / m3) nu depășește standardul anual al UE (40 µg / m3)
  • Cele mai ridicate niveluri de poluare a aerului sunt observate pe insulele / regiunile de coastă foarte urbanizate. De obicei, în aceste zone sunt multe fabrici, cu intensitate ridicată a traficului.

Analiza poluării cu NO2 în cele mai populare destinații de vacanță din Europa

Dioxidul de azot sau NO2 este un gaz toxic poluant a cărui sursă principală sunt emisiile din transportul rutier. Acesta deteriorează celulele sistemului imunitar din plămâni și provoacă o susceptibilitate crescută la infecții respiratorii, astmaticii putând deveni mai sensibili la alergeni.

Airly a analizat, de asemenea, nivelurile de NO2 în lunile de vară în cele mai vizitate destinații de vacanță din Europa. Trebuie remarcat faptul că poluarea aerului (în lunile de vară) cauzată de gazele toxice este mai evidentă datorită expunerii mai mari la radiațiile solare (concentrațiile de ozon sunt cele mai mari în această perioadă a anului). Poluarea aerului cu NO2 în cel mai poluat oraș (NO2 33,8µg / m3) nu depășește standardul anual al UE (40 µg / m3).

OrașConcentrația medie de NO2 µg/m3 pentru lunile de vară din 2020, iunie-august 2020
Londra33.8
Atena33.7
Krakow33.1
Paris25.8
Roma24.5
Milano23.7
Madrid22.5
Praga19.5
Berlin19.1
Barcelona18.2
Lisabona14.2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...