Ce este metoda „pizza slide” și cum a fost folosită în recenta spargere de bancomate din Otopeni

Cristian Gheorghe, comisar șef adjunct al Direcției de Investigatii Criminale, a vorbit în cadrul unei conferință de presă și a făcut mai multe precizări referitoare la spargerea de bancomate din orașul Otopeni care a avut loc recent. Din primele cercetări a reieșit faptul că metoda folosită în spargere este „pizza slide”.

Prin această metodă materialul exploziv este introdus prin fanta de bani a bancomatului.

„În legătură cu cazul bancomatului de la Otopeni desfăşurăm activităţi la momentul de faţă În legătură cu substanţele explozive folosite în acestă speţă alteptăm rezultatul expertizei criminalistice. Nu pot să mă pronunţ, aşa cum aţi întrebat mai devreme, cu privire la natura explozibilului. În legătură cu autorii – vom vedea, este greu să vă spun detalii. Sunt cunoscute, la nivelul nostrum este destul de greu să redau cu fidelitate detaliile. Există un cerc de suspecţi în cauza aceasta. Ceea ce vreau să vă spun – în mod direct şi cu cea mai mare responsabilitate – este că la nivel naţional spargerile sau furturile din bancomate prin acest mode de operare, adică folosirea de explozibil, nu este un fenomen. La nivel naţional, de la începutuş anului, avem 5 cauze, iar a 6-a este cea de ieri. În aceste 5 cauze avem autorii identificaţi, avem şi un flagrant făcut la una dintre speţe, majoritatea dintre ei sunt arestaţi. Făcând o comparaţie cu cee ace se întâmplă în exterior, nici măcar nu putem spune că ar putea crea la un moment dat vreo problemă. Sunt 5 cauze în 9 luni”, a spus comisarul-şef.

Precizările autorităților despre spargerea de bancomate care a avut loc în Otopeni pot fi văzute AICI.

Hoţii și-au acoperit fața cu măşti de protecţie

Comisarul șef adjunct al Direcției de Investigatii Criminale a mai precizat că hoții care au dat spargerea purtau măști sanitare de protecție.

„Părerea mea este că aveau niște măști din acestea folosite de marea majoritate a populației, pentru uz medical”, aspus Cristian Gheorghe, comisar șef adjunct al Direcției de Investigatii Criminale, într-o conferință de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...