Ce fel de relație are Dan Barna cu Florin Cîțu? Vicepremier: Colegială

Chiar dacă s-au confruntat cu mari probleme, vicepremierul Dan Barna spune că are o relație foarte bună cu premierul Florin Cîțu. Totuși, Barna susține că nu a exagerat atunci când i-a cerut demisia premierului, considerând că la acea vreme era poziția corectă pe care trebuia să o adopte.

Întrebat ce fel de relație are cu Florin Cîțu, Dan Barna a declarant că este „o relație foarte bună, colegială”.

„Cele două zile de săptămâna trecută au avut exact acest rol, să resetăm funcționarea și am o relație colegială, o consider în regulă. A fost un moment dificil al coaliției, am avut maturitatea să îl depășim și suntem pe o logică de construcție și de consolidare a încrederii”, a declarant Barna.

Întrebat dacă a exagerat USR atunci când a anunțat că nu va merge mai departe cu Florin Cîțu la conducerea Executivului, Dan Barna a declarat:

„La momentul acela era poziţia asumată şi poziţia corectă. În urma dialogului, am găsit o variantă prin care am decis să mergem mai departe, tocmai pentru că în această perioadă de criză şi de, pot să spun dramatism pentru România, când mulţi oameni suferă din cauza acestei pandemii, era important să găsim o soluţie şi să regăsim lucrurile care ne leagă şi care ne ţin împreună, decât să le accentuăm pe cele care ne separau”, a spus Barna.

Coaliția s-a confruntat cu primul scandal major, după demiterea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. Din acel moment, între partenerii de guvernare a avut loc un adevărat război al declarațiilor. USR-PLUS a anunțat atunci că premierul Florin Cîțu nu mai are sprijinul Alianței pentru susținerea în funcția de premier. După două seri de negocieri, se pare că lucrurile s-au mai calmat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...