Ce înseamnă dacă vezi pe cineva purtând acești pantofi? Încearcă să îl ocolești

Publicat: 14 mai 2024, 16:18, de Cezar Andrei, în LIFESTYLE , ? cititori
Ce înseamnă dacă vezi pe cineva purtând acești pantofi? Încearcă să îl ocolești
Ce inseamna daca vezi pe cineva purtand acesti pantofi?

Te-ai împiedicat vreodată de o bordură sau ți s-a întâmplat să te lovești la picior atunci când circulai pe trotuar? I se poate întâmpla oricui, nu-i așa? Chiar și celor care au o vedere perfectă. Dar să încercăm să ne închipuim cât de dificil este pentru persoanele nevăzătoare să circule într-o lume din ce în ce mai grăbită.

Ce înseamnă dacă vezi pe cineva purtând acești pantofi

Persoanele cu deficiențe de vedere se bazează adesea pe un baston pentru a evita să se lovească de obiecte. Sau mai pot avea drept partener un câine special antrenat pentru a-i ghida în siguranță. Cu toate acestea, există acum o soluție de ultimă generație pentru a-i ajuta pe cei cu deficiențe de vedere sau nevăzători să circule.

Imaginați-vă că aveți o pereche de pantofi cu tehnologie avansată încorporată care vă poate avertiza atunci când vă apropiați de obstacole. Lucruri precum borduri, mașini parcate, alți pietoni sau orice altceva în calea ta. Gândiți-vă că este ca și cum ați avea un senzor în mașină care vă avertizează cu privire la unghiul mort, la apropierea de alte vehicule sau la marginea drumului.

Citește și: Unde se află satul din România, în care 80% dintre localnici sunt nevăzători. Cu acte în regulă.

Tehnologia, în ajutorul persoanelor cu deficiențe de vedere

Tec-Innovation, o companie austriacă, a dezvoltat o soluție inovatoare cunoscută sub numele de InnoMake. InnoMake este o pereche de pantofi concepută special pentru persoanele cu deficiențe de vedere, potrivit theheartysoul.com. Acești pantofi remarcabili sunt prevăzuți cu un senzor încorporat care detectează obstacolele și alertează purtătorul prin intermediul unui feedback sonor sau prin vibrații.

Senzorul se amplasează într-o fantă din interiorul pantofilor. Raza sa de acțiune se extinde până la o distanță impresionantă de aproximativ 4 metri, ceea ce oferă utilizatorilor timp suficient pentru a reacționa și a-și ajusta traiectoria în consecință.

Pentru a asigura ușurința în utilizare, pantofii au o baterie reîncărcabilă ce are o durată de viață impresionantă de până la o săptămână înainte de a fi necesară reîncărcarea. Bateria poate fi încărcată complet în trei ore, permițând utilizatorilor să să se bazeze oricând pe perechea lor de pantofi.

Acesastă nouă tehnologie dezvoltată de Tec-Innovation oferă persoanelor cu deficiențe de vedere un nivel suplimentar de siguranță și independență în timp ce se deplasează prin împrejurimi, reducând riscul unor potențiale accidente și îmbunătățind mobilitatea lor generală.

Există chiar și o aplicație care poate fi descărcată fără costuri suplimentare

La achiziționarea unei perechi de pantofi InnoMake, utilizatorii primesc aplicația InnoMake fără alte costuri. Deși pantofii pot fi folosiți singuri, aplicația oferă opțiuni suplimentare de personalizare. Utilizatorii pot ajusta după preferințe distanța la care sunt alertați cu o gamă cuprinsă între 50 cm și 4 m.

În plus, senzorul este conceput pentru a fi rezistent la apă, asigurându-se că tehnologia rămâne în funcțiune chiar și în condiții de ploaie sau umezeală. Iar atunci când utilizatorii trec la modul inteligent de funcționare, senzorul detectează în mod inteligent când utilizatorul stă jos și intră automat în modul de repaus până când acesta se ridică și începe să meargă.

Cei interesați pot vizita magazinele speciale din Austria pentru a încerca pantofii înainte de a se decide să cumpere o pereche. Sau pot îi pot comanda online. Acești pantofi cu senzori încorporați reprezintă o inovație remarcabilă care ar putea schimba viața persoanelor nevăzătoare și cu deficiențe de vedere.