Ce înseamnă „Megxit”? Prințul Harry spune că este un termen misogin

Prințul Harry spune că termenul de „Megxit” este un „termen misogin, creat de un trol de pe internet” și „amplificat de corespondenții din presă”, relatează The Guardian.

Termenul „Megxit” este folosit mai ales în presa tabloidă britanică pentru a descrie renunțarea de către el și soția sa la îndatoririle lor regale.

Harry spune că acest cuvânt reprezintă un exemplu de ură care există în online și în media.

„Unii oameni poate știu asta, iar alții poate nu știu, Megxit este un termen misogin și a fost creat de un trol de pe internet și amplificat de corespondenții regali. Apoi a crescut și a tot crescut în presa mainstream. Dar a început cu un trol”, a spus Harry.

Harry a făcut aceste comentarii în timpul unui discurs ținut la un panel împotriva dezinformării pe internet, organizat de publicația americană Wired.

Prințul Harry și Meghan Markle, cunoscuți formal drept ducele și ducesa de Sussex, s-au mutat în California, anul trecut, după ce au renunțat la îndatoririle regale pentru a trăi independent. Harry a spus, anterior, că unul dintre motivele pentru care a plecat din UK a fost tratamentul rasist la care a fost supusă soția sa de presa tabloidă britanică.

Un studiu recent a arătat că 83 de conturi de pe Twitter au fost responsabile pentru publicarea a 70% din conținutul hărțuitor la adresa cuplului Harry-Meghan

„Cel mai deranjant lucru a fost că un număr mare de jurnaliști britanici au interacționat cu ei (n. red – trolii de pe internet) și au amplificat minciunile. Au regurgitat aceste minciuni ca și cum ele ar fi fost adevărul”, a spus Harry, referindu-se la studiul realizat de Bot Sentinel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...