Ce intervine, ce e de reținut: Pregătirile pentru noul an școlar, prezentate punct cu punct de Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a oferit detalii despre pregătirile care se fac în vederea începerii noului an școlar, care se apropie cu pași repezi. 

Cîmpeanu a spus că se centralizează datele din toate județele și vor fi prezentate azi, 30 august, într-o ședință care va avea loc în prezența premierului cu prefecții din fiecare județ și, de asemenea, cu Inspectoratul Școlar General.

Sunt o serie de lucruri care sunt de maximă importanță, deschiderea anului școlar, după cum acum câteva minute am ieșit dintr-o ședință a Comisiei pentru Dialog Social, în care am discutat modul de organizare a examenului de admitere în liceu în anul 2023, modul de organizare a examenului de Bacalaureat”, a precizat ministrul Educației pe B1 TV.

Cu ce se ocupă în acest moment ministerul Educației 

„Am discutat criteriile de acordare a burselor elevilor începând din septembrie, având în vedere și suplimentarea bugetului pentru burse cu 300 de milioane de lei la ultima rectificare. Discutăm, de asemenea, despre modul în care vor fi premiați elevii olimpici internaționali români și de inițiere a unei hotărâri de Guvern pentru a crește valoarea acestor premii, pentru a recunoaște rezultatele absolut excepționale ale elevilor români. Discutăm, de asemenea, și de premierea elevilor care au luat nota 10 la examenul de Evaluare Națională și nota 10 la examenul de Bacalaureat”, a adăugat Sorin Cîmpeanu luni, pe B1 TV.

Discutăm despre modul de acordare cât mai repede posibil a voucherelor care să sprijine elevii. Sunt foarte multe lucruri pe care le avem în paralel pe agendă. Nu trebuie să uităm că suntem în plin proces de centralizare și de preluare a acelor propuneri care ne-au venit prin intermediul a peste 9.000 de amendamente pentru îmbunătățirea legilor educației. Cu toate aceste lucruri ne ocupăm în acest moment la Ministerul Educației”, a mai spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Rezultatul anchetei: UMB-ul a săpat un drum la jumătate de metru...

Rezultatele primei etape a anchetei desfășurate în urma tragicului incident de miercuri spre joi, în care patru persoane au murit și alte cinci au...