Alegeri locale 2020: Recomandările premierului pentru persoanele care au simptome de Covid-19 în ziua votului

Publicat: 19 sept. 2020, 22:00, de Mădălina Bălăceanu, în ESENȚIAL , ? cititori
Alegeri locale 2020: Recomandările premierului pentru persoanele care au simptome de Covid-19 în ziua votului
alegeri

Premierul Ludovic Orban le recomandă persoanelor care au simptome de Covid-19, chiar dacă nu au un rezultat pozitiv la test, să se adreseze medicului de familie și să ceară urna mobilă.

Întrebat în cadrul unei conferințe de presă susținută la Botoșani dacă se va permite persoanelor cu febră să intre în secția de votare, premierul Orban a răspuns:

”Da, pentru că am impus obligativitatea portului măştii. Pericolul de transmitere, dacă porţi mască şi dacă-ţi dezinfectezi măinile, este aroape inexistent. După părerea mea nu există risc de transmitere a virusului”.

Premierul a precizat că este vorba despre exercitarea dreptului de vot.

”Recomandarea noastră este ca persoanele care au simptome de Covid-19 să apeleze la medicul de familie că pot să ceară urna mobilă, astfel încât să nu fie obligat să se deplaseze la secţia de votare. Noi vom transmite urna mobilă la toate persoanele, dacă au simptome şi primesc un certificat medical, chiar dacă nu au un test. Depun cerere de urnă mobilă şi vom deplasa urna mobilă”, a mai declarat Orban.

Ludovic Orban a mai menționat că la o secție de vot sunt arondate între 500 și 1.800 de persoane care au drept de vot, iar situațiile de posibile persoane cu simptome sunt „de ordinul zecilor”.

”Se poate pe parcursul câtorva ore să se deplaseze urna mobilă să-şi exercite dreptul de vot cei care primesc urna mobilă”, a mai declarat premierul.