Ce loc ocupă România în clasamentul vaccinării anti-Covid-19

La nivel global, România se află pe locul 14 în ceea ce privește campania de vaccinare anti-coronavirus.

Țara noastră are o rată de 4,41 de doze administrate la suta de persoane. România este astfel peste media europeană depășind ţări mai dezvoltate precum Germania, Franţa, Italia și Polonia.

În România se văd eforturile depuse în ultima perioadă, în ultimele săptămâni. Astfel că, pe o analiză efectuată şi publicată în cursul zilei de ieri, România se află pe locul 14 la nivel global, cu o rată de doze administrate la suta de persoane de 4,41 de doze, peste media europeană de 3,77 şi în faţa unor ţări care au sisteme de sănătate mult mai performante, mult mai eficiente, ţări precum Germania, Franţa, Italia, Polonia şi aşa mai departe. Analiza prezintă date din 73 de ţări şi în total până în momentul de faţă sunt peste 131 de milioane de doze administrate, chiar şi cu o medie de 4,7 milioane de doze pe zi la nivel global”, a afirmat Andrei Baciu, secretar de stat în MS, pentru Agerpres.

România urmează să primească tranșe de vaccin de la Astra Zeneca.

„În perioada imediat următoare lucrurile sunt în creştere. Aşa cum ştim, au început să sosească şi vor sosi în continuare tranşe suplimentare de la Astra Zeneca pentru care noi vom deschide 180 de noi centre de vaccinare la nivel naţional – 22 în Bucureşti, astfel încât pe măsură ce tranşele de vaccin care vor veni în România din ce în ce mai multe să reuşim să accelerăm cât se poate de mult campania de vaccinare, astfel încât să ajungem cât mai repede cu putinţă la acel procent care va neutraliza pandemia – 70% la sută de vaccinare din populaţie”, a arătat secretarul de stat.

1 COMENTARIU

  1. Povesti de adormit prostimea .
    Intelectualii știu care este adevarul pentru-ca EI însuși a ajuns sa se vaccineze pentru a treia oara ( turismul vaccina au făcut pași repezi, la fiecare a 21-a zi… dintre județe, plus lipsa unui regulament interior l-a avantajat enorm de mult) imunizarea lor este complecta.
    Al prostime-i este egal zero.
    Sărăcia te prostește, îmbolnăvește si te omoară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole