Ce planuri are Comisia Europeană cu privire la glifosat

Comisia Europeană vrea să reînnoiască autorizarea glifosatului, o substanță aflată în centrul unei controverse, după ce o agenţie din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a ajuns la concluzia că este cancerigenă pentru oameni, acuzație respinsă de producător.

Concret, CE le-a propus statelor membre, miercuri, să fie de acord cu autorizarea glifosatului, ingredientul activ din erbicidul Roundup produs de grupul german Bayer AG.

Executivului comunitar își motivează decizia pe baza unui raport al agenţiei de reglementare, care estimează că nivelul de risc nu justifică interzicerea acestui erbicid controversat.

Propunerea urmează să fie examinată, vineri, de cele 27 de state membre UE, iar pentru aprobare este nevoie de acordul a cel puțin 15 state membre.

Utilizarea glifosatului trebuie să fie însoţită de „măsuri de atenuare a riscului” în jurul zonelor unde este pulverizat glifosat, prin „acordarea unei atenţii deosebite” efectelor indirecte asupra mediului, se mai menționează în propunerea CE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole