Ce planuri au primarii Nicușor Dan și Daniel Băluță pentru Parcul Natural Văcărești

Primăria Capitalei se va asocia cu Administraţia Parcului Natural Văcăreşti şi cu Sectorul 4 în scopul dezvoltării de proiecte şi iniţiative comune.

Un proiect în acest sens a fost adoptat în şedinţa de luni a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMP), cu 32 voturi „pentru”, 1 „împotrivă” şi 17 abţineri.

„Încheiem un parteneriat cu Primăria Sectorului 4 pentru administrarea Parcului Natural Văcăreşti. Este firesc ca această autoritate locală să contribuie şi ea la administrarea unui bun care este pe teritoriul său administrativ”, a declarat primarul general general al Capitalei, Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

Conform unor amendamente formulate de către primarul general, adoptate de către CGMB, fiecare membru al asocierii poate proceda la aplicarea procedurilor de atribuire, contractare sau accesare fonduri, pentru şi în numele asocierii, exclusiv în baza unei decizii comune. În cazul în care unul dintre membri acţionează în absenţa unei decizii comune se va considera „o încălcare gravă” a protocolului, ceea ce le va da dreptul celorlalţi membri să îl excludă din asociere. Fiecare membru al asocierii are un drept de vot, iar cvorumul necesar pentru a fi luate decizii este de trei membri, iar decizia se poate lua cu majoritate absolută, respectiv prin votul a doi membri din totalul de trei. În cazul deciziei de excludere a unui membru, acesta se va abţine de la vot, iar cvorumul va fi de doi membri.

Asocierea urmează să deruleze proceduri de achiziţie sau contractare:

– a studiilor, expertizelor şi evaluărilor necesare în vederea emiterii Planului de management şi a Regulamentului privind Parcul Natural Văcăreşti;

– a serviciilor de punere în siguranţă şi reabilitare a punctelor de acces în zona Parcul Natural Văcăreşti;

– a serviciilor de cadastrare a zonei Parcul Natural Văcăreşti.

Asocierea va contracta şi va întreprinde de urgenţă măsuri şi acţiuni de igienizare şi ecologizare a zonei. Totodată, planul de măsuri prevede asigurarea patrulării şi monitorizării ariei, de către personal specializat, pentru prevenirea depozitării ilegale a deşeurilor, a distrugerilor şi afectării ecosistemului.

Asocierea urmează să deruleze un concurs internaţional în vederea identificării soluţiilor pentru administrarea şi dezvoltarea de proiecte şi iniţiative comune, care au drept scop dezvoltarea zonei Parcul Natural Văcăreşti. De asemenea, se vor face demersuri pentru accesarea de programe de finanţare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...