CE propune ca avioanele din Belarus să nu aibă drept de survol și aterizare în UE

Consiliul European a condamnat aterizarea forțată a unui zbor Ryanair la Minsk, Belarus, la 23 mai 2021 precum și reținerea de către autoritățile din Belarus a jurnalistului Raman Pratasevici și a Sofiei Sapega.

Marți dimineață a anunțat o serie de măsuri extrem de dure.

Ce s-a întâmplat ieri în Belarus este un scandal internațional. Viețile civililor au fost puse în pericol și este o amenințare la adresa securității internaționale. Lucrăm la sancțiuni astăzi la Consiliul European. O reacție fermă trebuie să vină după evenimentele de ieri”, a declarat luni seara Charles Michel (foto), președintele Consiliului European.

Instituția pe care o reprezintă cere adoptarea măsurilor necesare pentru a interzice survolarea spațiului aerian al UE de către companiile aeriene din Belarus și pentru a împiedica accesul curselor aeriene operate de aceste companii la aeroporturile din UE.

În plus, solicită tuturor transportatorilor aerieni cu sediul în UE să evite survolarea Belarusului și cere Organizației Aviației Civile Internaționale să investigheze de urgență acest incident „fără precedent și inacceptabil”.

CE solicită eliberarea imediată a lui Raman Pratasevici și a Sofiei Sapega și garantarea libertății de circulație a acestora; cere adoptarea de sancțiuni economice specifice suplimentare și invită Înaltul Reprezentant și Comisia să prezinte fără întârziere propuneri în acest sens; își exprimă solidaritatea cu Letonia în urma expulzării nejustificate a diplomaților letoni.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. nu-i bagă nimeni în seama pe acești naziști care s-au cocoțat la conducerea UE.dupa Rusia,Turcia acum și Belarus le da un picior in gura acestor maimuțoi ai secolului 21.ue este un stat nazist .nici Hitler nu a îndrăznit să facă ce fac acești criminali care împarte UE între vaccinați,nevaccinați ,au distrus libera circulație între statele UE(Romania este călcată în picioare nefiind primită în spațiul Schengen).jaf la drumul mare cu preturile la carburanți cei mai scumpi din lume.taxe peste taxe.si SUA își bate joc de Romania,ne ia la mișto in problema vizelor in cardasenie cu MAE și iohannis.iohannis cel mai prost și incompetent președinte din istoria României.sa stai ca un bou 6 ani sa nu faci nimic asta înseamnă nesimțire dusa la extrem.cu un guvernator turnător care a distrus băncile românește și leul in cardesenie cu FMI.a furat 20 MLD de euro cu Băsescu și FMI.o angajează pe dancila și Pascu la BNR in dispreț total fata de români.de fapt ce trebuie să înțeleagă românii este că mesajul mafiei care conduce țara este clar pentru toți:tot noi suntem la putere și va furam cat vrem.singura soluție este un război civil fara prizonieri.columbia este un exemplu de ce se poate întâmpla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole