Ce rămâne în Ministerul Sănătății, în urma lui Vlad Voiculescu: un televizor Smart, 4K ultra HD

Față de alți miniștri ce s-au remarcat prin achiziția din bani publici de băuturi scumpe, caviar sau parfumuri, în urma celui de-al doilea mandat al lui Vlad Voiculescu nu rămâne mare lucru în minister: doar un televizor Smart.

Printre achizițiile directe făcute de minister în cele aproape patru luni în care a condus instituția, se numără și un televizor Samsung, cu diagonala de 108 cm, Smart, 4k ultra HD, LED, cumpărat pentru 1.345 de lei de la compania Dante International SA.

În rest, achizițiile directe făcute de minister sunt extrem de modeste, în general apă plată și birotică, dar și măști chirurgicale de tip IIR pentru care s-au plătit 5.500 lei.

La capitolul licitații publice, lucrurile se schimbă: Ministerul Sănătății a cumpărat la sfârșitul lui martie vaccinuri pentru rujeolă – oreion – rubeolă de 100 milioane lei iar în aprilie incubatoare medicale pentru nou-născuți în valoare de până la 35 de milioane lei.

Dacă în cele 122 de zile la cârma Sănătății, ministrul s-a mulțumit cu un televizor, nu la fel s-au comportat predecesorii săi în înalte funcții guvernamentale.

Notoriu rămâne cazul Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu care, în cele 79 de zile de ședere la Palatul Victoria (9 februarie – 7 mai 2012), a cumpărat whiskey Lagavulin de 1.700 lei sticla, caviar de 10.000 de lei kilogramul sau vită de Kobe de 3.500 de lei kilogramul, plus cosmetice de la Armani sau Givency.

„Nu discutăm prostiuţe din astea, să fim serioşi. Probabil că cineva trebuie să explice şi asta, doar nu semnez eu deconturile”, declara la acel moment Mihai Răzvan Ungureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...