Ce redevențe a plătit OMV Petrom în ultimii doi ani

ANAF a dezvăluit ce taxe a plătit OMV Petrom pentru producția de gaze și petrol realizată în 2021 și 2022.

OMV Petrom, principalul producător de petrol și gaze din țară a plătit în 2021 și 2022 2,7 miliarde de lei redevențe petroliere, conform unui document ANAF. Compania deține aproape toată producția internă de petrol și are aproape jumătate din cea de gaze naturale.

Redevenţele petroliere sunt calculate pe baza valorii producţiei de ţiţei şi gaze naturale şi sunt incluse în situaţia consolidată a veniturilor și cheltuielilor, în cheltuieli cu taxe aferente producţiei şi similare.

Suprataxa pentru OMV Petrom

De câteva luni a făcut vâlvâ în lumea politicii taxa de solidaritate pe care companiile din energie ar trebui să o plătească. Zilele trecute, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat pe legea de modificare a OUG 186/2022 cu privire la contribuţia pe solidaritate prin taxarea profiturilor excepţionale ale companiilor din energie.

Astfel OMV Petrom – care era vizată în special de această taxă despre care compania spunea că este neconstituţională – urmează să plătească aproximativ 1,4 miliard de lei pe fondul modificării substanţiale a metodologiei de calcul, şi nu aproximativ 5 miliarde de lei aşa cum intenţionau iniţial autorităţile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Afacerea “CÂINELE FĂRĂ STĂPÂN” la vârful Curții de Conturi a României

Sorin Lazăr, consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României, este acuzat de mai mulți iubitori de animale că ar fi tras...

Dedesubturile dosarului “Moraviţa 2”. Corupţie sau interese ascunse?

În urmă cu aproape şapte ani, mai precis în data de 31 mai 2016, procurori DIICOT - Serviciul Teritorial Timișoara și ofițeri de poliție...