Ce riscă olandezul cu 500 de copii în toată lumea

Olandezii sunt șocați de-a dreptul, după ce un conațional a reușit performanța să devină tatăl a cel puțin 550 de copii, atât în Olanda, cât și în străinătate. Acum riscă o amendă de 100.000 euro, pentru fiecare caz în parte, dacă mai donează material seminal.

Un judecător de la Tribunalul Districtual din Haga a decis să-l oprească pe bărbat, dat în judecată de părinții unui copil conceput cu sperma donatorului și de o fundație care reprezintă alți părinți, relatează The Associated Press.

Conform legilor din Olanda, donatorii de spermă au voie să „producă” maxim 25 de copii cu 12 mame, în timp ce donatorul a depășit cu mult acest număr, mințindu-i pe potențialii părinți cu privire la istoricul său de donare, arată Mediafax.

Donatorul a furnizat spermă mai multor clinici de fertilitate din Olanda și Danemarca, dar și altor persoane cu care a intrat în contact prin intermediul anunțurilor publicitare și al forumurilor online, după cum a arătat instanța. Avocatul donatorului a precizat, însă, că acesta a dorit să ajute părinții care altfel nu ar fi putut concepe.

Amendă de 100.000 de euro  

Judecătorul consideră, însă, că donatorul „a mințit în mod deliberat în legătură cu acest lucru pentru a-i convinge pe părinți să îl ia ca donator. Toți acești părinți se confruntă acum cu faptul că copiii din familia lor fac parte dintr-o rețea de rudenie uriașă, cu sute de frați vitregi, pe care nu i-au ales”, a declarat instanța, adăugând că acest lucru „are sau ar putea avea consecințe psihosociale negative pentru copii. Prin urmare, este în interesul lor ca această rețea de rudenie să nu fie extinsă în continuare”.

Instanța i-a cerut olandezului să oprească imediat toate donațiile, iar dacă încalcă interdicția trebuie să plătească 100.000 de euro (110.000 de dolari) pentru fiecare caz. Acum, bărbatul se află pe o listă neagră de donații din Olanda, însă, el a continuat să doneze în străinătate, inclusiv în Danemarca și Ucraina. 

Cauza civilă este intentată de o olandeză, mama unuia dintre copiii donatorului.

„Dacă aș fi știut că a avut deja peste 100 de copii, nu l-aș fi ales niciodată. Dacă mă gândesc la consecințele pe care le-ar putea avea acest lucru pentru copilul meu, îmi este rău de stomac”, a spus mama fetiței. 

Mai trebuie precizat și faptul că tot materialul seminal al bărbatului din depozite va fi distrus, cu excepția cazului în care este rezervat unei femei care are deja unul dintre copiii săi, conform deciziei instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...