Ce riști dacă nu-ți trimiți copilul la școală

Avocatul Bogdan Bărbuceanu a explicat pentru mai multe publicații ce se întâmplă dacă un părinte refuză să își trimită copilul la școală, în contextul generat de Covid-19. Maestrul a declarat că în România învățământul este obligatoriu, prin lege.

Dar a declarat că dacă un părinte refuză să-și ducă copilul la școală, acesta riscă să săvârșescă o faptă penală care ar avea consecințe grave, chiar decăderea din drewpturile părintești. „În noul an școlar, poate constitui o faptă gravă, care să ducă la decăderea din drepturi sau chiar rele tratamente aplicate minorului.

Privarea dreptului la învățătură este stabilit chiar și de Înalta Curte ca făcând parte din relele tratamente aplicate minorului și se poate considera ca o infracțiune”, a spus avocatul Bărbuceanu. „Chestiunea e simplă. Dacă se autosesizează Parchetul, avem un dosar penal pentru rele tratamente. Dacă se autosesizează școala și, mai departe, face o adresă către Protecția Copilului, cei de la primărie vor constata acest lucru și apoi vor demara în fața unei instanțe civile decăderea din drepturile părintești. Ulterior se va desfășura instituționalizarea minorului, potrivit legii”, a declarat avocatul Bogdan Bărbuceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...