Ce s-a întâmplat cu plângerea pentru viol împotriva lui Cristiano Ronaldo

Judecătorii au dat sentința referitor la plângerea de viol făcută de modelul Kathryn Mayorga împotriva faimosului fotbalist portughez, Cristiano Ronaldo.

Plângerea civilă pentru viol împotriva fotbalistului portughez Cristiano Ronaldo, depusă de un fost model american în Statele Unite, a fost respinsă de o judecătoare, potrivit deciziei instanţei consultate sâmbătă de AFP.

Judecătoarea tribunalului din Nevada a clasat vineri plângerea din cauza presupusei neregulilor reproşate avocatului reclamantei Kathryn Mayorga, care l-a acuzat pe celebrul fotbalist că a violat-o în 2009 într-un hotel din Las Vegas.

Justiţia americană a decis în 2019 să nu-l urmărească penal pe Ronaldo din lipsă de probe.

În materie civilă, un judecător a recomandat în octombrie clasarea plângerii lui Kathryn Mayorga, acum în vârstă de 37 de ani, considerând că aceasta se baza parţial pe documente piratate provenite din “Football Leaks”, care nu ar fi trebuit să se afle în posesia sa.

În recomandările sale, el l-a acuzat pe avocatul tinerei, Leslie Stovall, că a acţionat cu “rea-credinţă” în acest caz.

Tribunalul federal din Nevada a urmat recomandările judecătorului, considerând că această “rea-credinţă” a persistat.

“Faptul că Stovall a recurs în mod repetat la documente furate şi confidenţiale pentru a susţine acuzaţiile poartă toate semnele relei-credinţe”, a scris el în hotărârea sa.

Atacantul, care joacă acum la Manchester United, a negat mereu cu fermitate acuzaţiile de viol, susţinând că a avut o relaţie “complet consensuală” cu tânăra.

În iunie 2009, reclamanta a sunat la poliţia din Las Vegas pentru a denunţa un viol, însă a refuzat să-şi identifice agresorul. Dosarul a fost apoi închis.

O “mediere privată” cu reprezentanţi ai lui Ronaldo, organizată puţin mai târziu, a dus în 2010 la o tranzacţie financiară: 375.000 de dolari în schimbul confidenţialităţii absolute asupra faptelor presupuse sau a acordului, precum şi a renunţării la orice procedură.

Pentru actualii avocaţi ai lui Mayorga, acest acord este nul şi neavenit, în special din cauza tulburării psihologice a clientei lor în epocă şi a presiunii exercitate asupra sa. Ei i-au cerut lui Ronaldo despăgubiri de până la 200 de milioane de dolari.

În august 2018, reclamanta a contactat din nou poliţia din Las Vegas şi a cerut redeschiderea cazului, acuzându-l public pe fotbalist pentru prima dată.

Căpitanul naţionalei Portugaliei a afirmat ulterior că 2018 a fost pentru el “cel mai greu an pe plan personal”, deoarece “onoarea” sa a fost “pusă sub semnul întrebării”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...