Ce salariu primește lunar un șofer de autobuz la STB: Care este programul de lucru

Traficul din București a fost paralizat total joi dimineață din cauza grevei angajaților Societății de Transport București. Pentru a ajunge la serviciu, oamenii au fost nevoiți să caute alte căi de a se deplasa, cum ar fi metroul, taxiurile sau serviciile de ride sharing.

Se pare că unul dintre motivele pentru care șoferii Societății de Transport București au decis să protesteze sunt salariile. Liderul sindicatului, Vasile Petrariu, a explicat câți bani ia un șofer de autobuz care are o vechime de aproximativ 10 ani, plus sporuri.

Șoferii de autobuz au program și în weekend, iar ziua de muncă începe în jurul oreo 03:00 dimineața. Liderul de sindicat al STB a fost întrebat ce salariu are conducătorul unui mijloc de transport în comun. El a precizat că sumele se învârt în jurul a 3.500 de lei net și 5.000 de lei brut.

„S-a spus că salariile sunt foarte mari la STB SA. Salariul unui conducător de vehicul este în jur de 4.200 de lei, în condițiile în care el lucrează sâmbătă, duminica și sărbătorile legale, dar și ore suplimentare, el nu ia mai mult de 3.000 – 3.5000 de lei net. Cu 40% asta însemnă undeva la 5.000 – 6.000 de lei brut”, a declarat liderul de sindicat de la STB.

Șoferii și vatmanii de la STB lucrează și în weekend, dar și în cursul sărbătorilor legale și inclusiv în timpul nopții.

Comparativ cu TPBI, liderul de sindicat de la STB spune că angajații de la Societatea de Transport București câștigă sume mult mai mici:

„Nu are liber, se scoală la 3 dimineața și ajunge acasă când ajunge, la 3 -4 după amiază! (…) Salariile la TPBI, informații de acum 2 ani de zile, sunt 5.000 de lei. Un director general de acolo avea până la maxim 30.000 de lei, iar un șef de serviciu la STB Sa are maxim 7.000 de lei, la TPBI are peste 10.000 și al fel și un șef de birou”, a mai precizat el.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole