Ce se întâmplă cu elevii care vor avea simptome de coronavirus la școală: Se vor pune absențe?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că ar trebui prevăzut în forma finală a ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, care urmează să fie aprobat în contextul începerii școlii în 8 februarie, ca elevilor care nu vin la școală din cauză că prezintă simptome de infectare cu noul coronavirus să nu li se pună absențe sau absențele să fie motivate.

„Poate ar trebui mai clar precizate acele situaţii, în care dacă elevul prezintă simptome, recomandarea să fie inclusiv la nivelul ordinului de ministru comun mai clar, de a nu se prezenta în colectivitate. De asemenea, cred că este bine să precizăm că în situaţia în care prezintă simptome, nu se prezintă la şcoală, nu se pun absenţe sau absenţele sunt motivate. Îi rog pe colegii inspectori generali să ia în considerare acest lucru şi să-l transmită deja în şcoli. El va face şi obiectul adăugirilor la acest proiect al ordinului de ministru”, a spus ministrul Educaţiei.

Potrivit ministrului, o altă solicitare este legată de posibilitatea de testare cu teste antigen şi a cadrelor didactice.

„De asemenea, este o solicitare legată de posibilitatea de testare cu teste antigen şi a cadrelor didactice, care, bineînţeles, nu au nevoie de alt accept decât al lor, dacă doresc să poată face acest lucru, teste antigen la şcoală la cabinetele medicale, subliniez, dacă doresc”, a mai arătat ministrul.

1 COMENTARIU

 1. Ce se va întâmpla daca acei copii minunați si frumoși vor muri ?
  – Răspunde scoală si institutul de învățământ pentru ale lor fapte ?
  -Răspunde guvernul de al lor măsuri luate?
  -Răspunde ministru sănătăți pentru a sa fapta ?
  Răspunde familia îndoliata si cu suferința in inima lor ?
  Neam de păcătoși va bateți joc de acest popor umil si ascultător.
  Blestemați mai sunteți .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...