Ce se întâmplă cu fabrica de oțel a lui Roman Abramovici din SUA

Dacă în UE, Marea Britanie şi Canada magnatul Roman Abramovici este sancționat, în SUA continuă să producă oţel într-o fabrică din Colorado, potrivit CNN.

Războiul din Ucraina a aruncat fabrica de oţel din Pueblo, Colorado – simbolul Americii industriale de când a fost fondată în 1881, de altfel și prima la vest de râul Mississippi – într-o controversă, relatează Mediafax.

Fabrica a fost cumpărată în 2007 de Evraz, unul dintre cele mai mari grupuri siderurgice din Rusia, al cărui acţionar principal este Roman Abramovici, sancționat de Londra, dar și de alte state.

Londra și-a justificat decizia prin faptul că oţelul lui Evraz este utilizat pentru a produce tancuri ruseşti şi că Abramovici a fost implicat în „destabilizarea Ucrainei” prin intermediul lui Evraz. După câte se pare, sancțiunile nu se aplică și în SUA, unde fabrica de oțel a magnatului rus continuă să producă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...