Ce se întâmplă cu polițiștii din cazul bărbatului de la Pitești

Unul dintre polițiștii anchetați după intervenția brutală din Pitești, în urma căreia un bărbat de 63 de ani a decedat, s-a pensionat. În cazul celui de-al doilea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş a decis suspendarea raporturilor de serviciu. Anunțul vine la o zi după ce instanța a decis arestarea lor preventivă. 

În conformitate cu prevederile art. 27 din Legea 360 din 2002, privind Statutul poliţistului, pentru unul dintre cei doi agenţi de poliţie s-a dispus suspendarea raporturilor de serviciu, pe perioada măsurii arestării preventive. În conformitate cu prevederile art. 69 din Legea 360 din 2002, privind Statutul poliţistului, cel de-al doilea agent de poliţie a încetat raporturile de serviciu, cu drept la pensie, începând cu data de 19 aprilie”, a transmis, marți, IPJ Argeş, potrivit Realitatea.

Sursa citată a mai precizat că, în cazul agentului căruia i-au fost suspendate raporturile de serviciu, se va proceda ulterior conform prevederilor legale, în funcţie de măsurile procesuale penale care vor fi dispuse.

Luni, cei doi polițiști au fost arestați preventiv pentru purtare abuzivă și lovituri cauzatoare de moarte. Decizia Tribunalului Argeș nu este definitivă, dar este executorie. 

Vineri, 16 aprilie, un bărbat a decedat în timp ce era evacuat de poliţişti, în forță, de pe o terasă din municipiul Piteşti, unde izbucnise un incendiu. Potrivit raportului medico-legal, cauza decesului a fost a fost asfixia mecanică.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...