Care e treaba cu semafoarele de la Piața Unirii? De la bordurile lui Negoiță, la Nicușor Dan

Semafoarele din zona Unirii din Bucureşti funcţionează de câteva săptămâni pe culoarea galben intermitent, iar autoritățile se tot chinuie să rezolve problema apărută din cauza bordurilor pe care s-a găsit să le schimbe iar edilul sectorului 3, Robert Negoiță. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, promite că situaţia se va remedia în câteva zile. Între timp, o persoană și-a pierdut viața, în urma unui accident groaznic.

Problemele din zona Piața Unirii din Capitală au apărut după ce un excavator a tăiat mai multe cabluri, din cauza unei lucrări neautorizate din Sectorul 3, aflat sub coordonarea primarului Robert Negoiță. Mai simplu spus, acesta a decis să schimbe iar bordurile și să reamenajeze câteva spații din zona Piața Unirii, aflată, însă, în administrarea Primăriei Capitalei. Lucrarea ar fi trebuit să fie autorizată de Administrația Străzilor Bucureşti, însă, nimeni nu a trimis vreo solicitare în acest sens.

Pe fir au intrat și poliţiştii locali, care au constatat neconformitatea lucrărilor și au promis că pregătesc amenzi pentru primăria de sector, care va trebui să și oprească lucrările în zonă. De altfel, nici n-ar fi vreo premieră pentru Primăria de la Sectorul 3

”Un singur lucru s-a întâmplat, lucrarea neautorizată de la Piaţa Unirii, acolo este problema cea mai mare, pe care a făcut-o primarul Sectorului 3 şi care a distrus semaforizarea din zona Unirii, pentru care s-au alocat mai mulţi oameni pe zona unirii şi probabil sunt întârzieri pe mentenanţă. În general semaforizarea e bine. Efectiv a tăiat nişte cabluri cu o cupă de excavator. Sunt muncitori pe şantier, mai durează câteva zile”, a declarat, joi seara, Nicuşor Dan la Digi24, potrivit Spotmedia.ro.

Ce bani dă Nicușor Dan pentru semafoare

Anul trecut, primăria a alocat 7 milioane lei pentru marcaje rutiere și 12 milioane lei pentru semaforizare, spune Nicușor Dan. Prea puțin, însă, după atâția ani în care nu s-a investit mai nimic.

”Pe ceea ce înseamnă marcaje rutiere primăria a plătit zero lei, 2020 – zero lei. Noi am reuşit anul trecut să punem 7 milioane lei şi acum în 2022 ne ducem către 20 de milioane lei. Pe ceea ce înseamnă semaforizare, 2020 – 2 milioane lei, 2021- 12 milioane lei, 2022 – 28 milioane lei. Sunt nişte probleme care s-au acutizat în timp fiindcă nu au fost făcute investiţii şi pentru care acţionăm pe măsura bugetului, mult mai mult decât în anii trecuţi”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Dincolo de explicațiile lui Nicușor Dan, un lucru este cert acum: la Piața Unirii problemele persistă și dau peste cap un trafic și așa complicat în Capitală.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...