Se scumpește căldura în București? Anunțul lui Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat sâmbătă că își menține părerea și că nu este de acord cu enunţarea la subvenţia de care beneficiază bucureştenii pentru agentul termic.

 „Subvenţia o să continue să fie plătită în Bucureşti şi, mai mult decât atât, o să fie plătită la timp, ca să nu mai ajungem în tot mecanismul ăsta prin care se acumulează datorii şi sau Termoenergetica, sau ELCEN-ul riscă insolvenţa. Vă spun şi motivul pentru care subvenţia trebuie să fie plătită în continuare: nu poţi să pui oamenii să plătească nişte pierderi pe care tu ca furnizor le produci în momentul ăsta preţul real al gigacaloriei este aşa de mare pentru că nu s-au făcut la timp investiţiile în reţeaua de distribuţie a agentului termic şi pentru că se pierde. Ăsta este motivul pentru care subvenţia va continua”, a explicat primarul general.

Reducerea subvenției ar putea avea loc în momentul în care avansează investițiile în sistemul de termoficare.

„Eventual o să ne gândim la reducerea subvenţiei în momentul  în care o să face aceste investiţii şi valoarea reală a producţiei şi transportului gigacaloriei să fie mult mai mică”, a adăugat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă preţul gigacaloriei va fi majorat iarna aceasta,  Nicușor Dan a răspuns spunând că nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole