Ce se întâmplă cu un BMW Seria 5 E39 care loveşte un zid de beton la 155 km/h

Accidentele produse la viteze mult mai mari cresc exponenţial riscurile celor de la bord, iar un nou experiment din Franţa arată elocvent ce se întâmplă cu o maşină la un impact de 155 km/h.

O asemenea viteză de impact poate avea loc atunci când se circulă atât de repede şi nu se frânează deloc, sau când se circulă mai repede, iar frânarea a reuşit să reducă viteza doar până la această cifră.

Iar la asemenea viteză şi structura maşini cedează mai uşor, şi simpla decelerare atât de rapidă poate supune corpul uman unor forţe în care nu mai poate supravieţui.

Şi atunci când impactul mai are loc cu o suprafaţă nedeformabilă, cum ar fi un perete de beton sau un copac gros, efectele asupra maşinii şi oamenilor de la bord sunt şi mai grave.

Un experiment similar a fost făcut cândva cu un Ford de către emisiunea Fifth Gear şi devenise renumit. Acum, însă, francezii autori ai unui canal de YouTube au decis să încerce să realizeze experimentul lovind un BMW Seria 5 E39 de un perete gros de beton, într-un mediu controlat.

Maşina a reuşit să atingă 155 km/h până la momentul impactului, iar forţa loviturii a fost devastatoare pentru maşină. În acest caz, nu era nimeni la bord, nici măcar un manechin, dar e clar că şansele de supravieţuire într-un asemenea impact ar fi absolut nule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...