Ce se întâmplă dacă se caută orașul Bucea pe Google și Yandex

Orașul Bucea a devenit „cel mai căutat” oraș pe Internet, după Mariupol din Ucraina. Din păcate, nu se discută despre frumusețea acestuia de până la război, ci despre zecile de cadavre mutilate și masacrul pe care l-au lăsat rușii în urmă.

Potrivit realitatea.md, un simplu experiment „demonstrează cum puterea de la Kremlin influențează informațiile din mediu online”. La o simplă căutare a orașului Bucea în motorul de căutare Yandex, totul este frumos, clădiri intacte, parcuri și zone verzi. Adevăratele distrugeri și genocidul asupra ucrainenilor apar abia pe a doua pagină.

Potrivit sursei menționate, s-au realizat aceleași click-uri și pe motorul de căutare Google. Rezultate celor două căutări sunt extrem de diferite. 

Unele informații pot fi false

De asemenea, Meduza scrie că Yandex afișează un mesaj în care avertizează utilizatorii că unele informații pot fi false. În acelaşi timp, imaginile din zonele eliberate prezintă inclusiv amploarea dezastrului militar al armatei ruse după cinci săptămâni de la declanșarea invaziei în Ucraina.

„NOTĂ: În contextul condițiilor de război, este imposibil de verificat veridicitatea declarațiilor părților implicate în conflict!”, scrie pe site-ul său realitatea.md.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...