Ce se știe despre noua tulpină a Covid-19 din sud-estul Angliei: Se răspândește mai repede

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că studiază împreună cu specialiștii britanici noua tulpină a Covid-19 din sud-estul Angliei, despre care se crede că este cu 70% mai contagioasă.

OMS a transmis pe Twitter că este în contact cu oficialii britanici cu privire la noua variantă.

Potrivit organizației, Marea Britanie a transmis informații din studiile în curs privind mutația și OMS va ține la curent statele membre și publicul „pe măsură ce va afla mai multe despre caracteristicile acestei variante de virus și despre orice implicații”.

Noua tulpină se răspândeşte mult mai repede, dar nu produce o rată mai mare a mortalității. În plus, va răspunde la vaccinuri, spun autorităţile de la Londra, conform Digi24.

Însă, zone extinse din sud-estul ţării, inclusiv capitala, se află de duminică sub restricţii mai dure, asemănătoare unei carantine.

Ţara Galilor a decis să impună o nouă carantină naţională, în Scoţia sunt înăsprite restricţiile, iar călătoriile din Scoţia în Anglia şi invers sunt strict interzise.

Boris Johnson a anunțat că Londra și sud-estul Angliei vor intra în a patra etapă de măsuri de carantină generală, în contextul creșterii numărului de infecții Covid-19 datorate unui nou tip de coronavirus.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole