Miliarde de oameni, în pericol. Ce se va întâmpla dacă temperatura va crește cu 2 grade la nivel global

Publicat: 10 nov. 2021, 11:00, de Laura Macovei, în ACTUALITATE , ? cititori
Miliarde de oameni, în pericol. Ce se va întâmpla dacă temperatura va crește cu 2 grade la nivel global

Căldura extremă nu va putea fi suportabilă și va afecta un miliard de oameni, în condițiile în care dacă temperatura la nivel global va crește cu două grade din cauza schimbărilor climatice.

Concluziile au fost trase în urma unei cercetări recente a Agenției Meteorologice Britanice pentru summit-ul climatic COP26, potrivit The Guardian.

Deși obiectivul COP26 este limitarea încălzirii globale la 1,5 grade, delegații spun că încă este mult de lucrat până ce se va ajunge la un consens pentru atingerea acestui obiectiv.

Agenția Meteorologică Britanică își bazează cercetarea pe un coeficient care combină valorile de temperatură dar și de umiditate, ceea ce se numește „temperatura de bec umed”.

Când această temperatură depășește 35 de grade Celsius, corpul uman nu se mai poate răci de unul singur prin procese fiziologice precum transpirația, iar moartea survine chiar și la oameni sănătoși în cel mult șase ore de expunere.

Căldura extremă este cel mai evident rezultat al schimbărilor climatice, iar prezența ei în orașe în ultimele decenii s-a triplat. În vara lui 2020, mai mult de un sfert din populația SUA a suferit efectele căldurii extreme, cu simptome precum greață sau crampe.

Cel puțin 166.000 de oameni din întreaga lume au murit din cauza căldurii, în ultimele două decenii, conform OMS.