Ce-și propune noul partid al Vioricăi Dăncilă: „Este momentul chimiei politice, în care Opoziția își dă mâna cu Puterea”

„Să fie bine, să nu fie rău” și armonia globală par a fi principalele direcții în care își propune să se înscrie noua grupare politică la acare a aderat, de marți, Viorica Dăncilă, fost premier și candidat prezidențial din partea PSD.

„Este momentul chimiei politice, în care Opoziția își dă mâna cu Puterea, este momentul să acceptăm, în rațiuni de solidaritate, conștiință și luciditate politică, faptul că trebuie să ne plasăm în afara intereselor apărate deloc dezinteresat, dincolo de orice joc subteran, resurse de adversitate politică, ideologică și de orice altă natură”, se arată în programul partidului.

Tot aici se explică și denumirea aleasă, inclusiv acronimul rezultat.

„Am ales denumirea NAȚIUNE OAMENI ÎMPREUNĂ pentru că NOI toți putem reașeza viitorul României, pentru că fiecare cuvânt din alcătuire are o vibrație aparte în inima noastră, un sens pe care mulți dintre noi, îl purtăm în suflet:

NAȚIUNE – suveranitate, identitate, unitate si demnitate națională. Garanția drepturilor şi libertăţilor fundamentale și preocuparea permanentă pentru perenitatea valorilor democratice.

OAMENI – libera dezvoltare a personalităţii umane, cu moralitatea în conștiință, ca o realitate spirituală, indisolubil legată de viața colectivă, comuniune. Echitate socială, spirit civic, meritocrație, protejarea categoriilor vulnerabile.

ÎMPREUNĂ – în spiritul vremurilor, reconstruim România, ca parteneriat solid între oficialități și cetățeni, ca un catalizator al puterii de refacere a țării. A venit vremea să reclădim împreună, România pe care o imaginăm pentru generațiile viitoare, România pe care o dorim pentru NOI”, se explică în statut.

Președintele interimar al formațiunii lansate la începutul lunii trecute este Bogdan Petrescu, clujean născut la Bistrița, angajat în domeniul IT.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...