Ce soluții a găsit MADR pentru a-i ajuta pe producătorii afectați de scumpirile la energie

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) pregătește un pachet de susţinere a companiilor din sectorul agroalimentar, afectat puternic de majorările de preţuri la energie și gaze. Concret, se are în vedere o compensare a bonusului de cogenerare, dar şi a costului pentru certificatele verzi din fiecare factură a beneficiarilor.

Compensarea se va face dintr-un buget alternativ, a precizat ministrul Adrian Chesnoiu. Măsura are în vedere susținerea producției interne, astfel încât prețurile să poată să fie ținute sub control.

„Chiar în această dimineaţă, ca urmare a şedinţei informale de guvern pe care am avut-o ieri, unde am ridicat problema facturilor mari din industria alimentară şi faptul că există un coeficient de risc crescut pentru industria alimentară şi fermierii români, astăzi am avut o întâlnire la convocarea domnului prim-ministru, împreună cu ministrul de Finanţe, ministrul Energiei, preşedintele ANRE, secretarul general al Guvernului, ministrul IMM-urilor, ministrul Barna, de la Ministerul Mediului, astfel încât să venim cu un pachet de susţinere, pe de o parte pentru persoanele fizice în continuarea programului pe care l-am lansat prin legea plafonării şi de cealaltă parte către cei care nu se încadrează în categoria IMM-urilor şi fac parte din acest sector extrem de important al industriei agroalimentare. Ca finalitate a discuţiilor, pot spune că ne concentrăm în ceea ce priveşte preţul la energie să intervenim cu o compensare a bonusului de cogenerare, pe de o parte, şi de cealaltă parte o compensare a costului pentru certificatele verzi din fiecare factură a beneficiarilor”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu.

Crescătorii de porci și cei de păsări au atras recent atenția că sunt aproape de faliment, după ce prețurile la energie și gaze le-au crescut de câteva ori, în ultima perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole