Ce spune ambasadorul Rusiei la București despre recenta expulzare a unui diplomat rus

Ambasadorul Federației Ruse la București, E.S. Valeri Kuzmin a declarat pentru agenția de presă rusă ITAR-TASS că Moscova consideră decizia României de a declara persona non grata un diplomat rus ”un pas neprietenos”.

Ambasadorul a mai spus, potrivit Europa FM, că Moscova își rezervă dreptul de a ”adopta măsuri de răspuns corespunzătoare”.
”Această decizie este, fără îndoială, neprietenoasă și nu contribuie la însănătoșirea relațiilor interstatale dintre Federația Rusă și România”, a declarat ambasadorul. ”În conformitate cu Convenția de la Viena, autoritățile ruse își rezervă dreptul de a adopta măsuri de răspuns corespunzătoare”, a adăugat diplomatul rus.

Valeri Kuzmin a confirmat pentru agenția rusă de știri că a fost convocat la Ministerul de Externe al României, unde a primit o notă verbală prin care a fost informat că asistentul atașatului militar al Ambasadei Rusiei în România a fost declarat persona non grata.

”Convenția de la Viena privind relațiile diplomatice nu cere să fie explicate motivele unor astfel de demersuri, iar diplomații români au evitat cu mare grijă orice fel de comentarii”, a declarat ambasadorul Kuzmin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...