Ce spune Dîncu despre posibilitatea ca PSD să-l susţină pe Geoană la prezidenţiale

Publicat: 03 mart. 2024, 17:27, de Ovidiu Zară, în POLITICĂ
Ce spune Dîncu despre posibilitatea ca PSD să-l susţină pe Geoană la prezidenţiale

Președintele Consiliului Național al PSD, senatorul Vasile Dîncu, a declarat la Digi24 că tema candidatului comun la președinție a fost eliminată din discuții la ultimele întâlniri din coaliție, deoarece ar crea animozități în interiorul PSD și PNL. Cu toate acestea, el crede că PSD şi PNL vor avea totuşi un candidat comun la alegerile prezidențiale. Dîncu a susţinut că la această oră şi PSD şi PNL doresc să aibă un candidat propriu la prezidenţiale, însă după europarlamentare speră ca cele două partide să desemneze un candidat comun.

„Eu sper să fie candidat președintele PSD. De principiu, am discutat să mergem cu un candidat comun la prezidențiale. Nu am hotărât criteriile. Această alianță va câștiga identitate după aceste alegeri, cu siguranță va fi o decizie comună pe care o vom lua. În principiu, cred că fiecare dintre partidele noastre își dorește să fie reprezentant de un candidat propriu”, a afirmat senatorul PSD.

Varianta Geoană, posibilă ”la modul abstract”

Întrebat dacă Mircea Geoană ar putea fi susținut drept candidatul comun propus de PNL și PSD, Dîncu a spus că PSD nu a discutat despre susţinerea candidaturii actualului secretar general adjunct al NATO.
„Nu a avut loc o discuție între Mircea Geoană si conducerea PSD, cred ca nici cu PNL. Aceasta poate fi o variantă teoretică. În momentul acesta nu pot să evaluez dacă are sau nu are vreo șansă în fața orgoliului celor două partide mari din România”, a mai spus Dîncu.
Despre candidatul PSD la Preşedinţie, Dîncu a declarat că „Marcel Ciolacu este un posibil candidat”, chiar dacă acesta nu a anunțat că ar vrea să candideze pentru fotoliul de la Cotroceni.
„În acest moment nu există o negociere între PSD şi PNL. PSD are propriul proiect politic, în care este președintele Ciolacu, chiar dacă nu s-a anunțat. Este cel care are acest rol de posibil candidat la prezidențiale”.
Cu toate acestea, vorbind despre varianta Geoană, candidat independent susținut de PSD și PNL, Vasile Dîncu nu a exclus o asemenea posibilitate ”la modul abstract”, dar a remarcat faptul că „între Geoană și PSD nu e decât o problemă de comunicare”.