Ce spune estonianul de la Rapid despre români: „Sunt repeziți și vor totul repede”

Publicat: 30 iul. 2023, 16:44, de Cristian Căliman, în SPORT , ? cititori
Ce spune estonianul de la Rapid despre români:

Mattias Käit, mijlocașul Rapidului, se află în România de mai bine de un an și jumătate. Suficient cât să-i cunoască pe români, despre care spune că sunt repeziți și vor totul repede, înainte de a se întâmpla.

În mare, s-a obișnuit cu viața de aici, chiar dacă sunt și lucruri care nu îi plac.

Mattias Käit are 25 de ani și este un mijlocaș apreciat în Liga 1. A venit la Rapid în ianuarie 2022, după experiențe în fotbalul din Anglia, Scoția, Slovenia și Norvegia, potrivit Libertatea.ro.

De România, a aflat de la un goal-keeper conațional de-ai său.

„În rest, nu știam mai nimic despre țara în sine, despre orașe. Mi-aduc aminte de Euro 2008, eram copil, antrenorul meu (n.red. – Adrian Mutu) a jucat bine acolo. Doar asta știam despre România. Am descoperit o țară OK, iar în București se trăiește bine. La fel cum am întâlnit pe unde m-a mai dus fotbalul, în Marea Britanie, Slovenia sau Norvegia. Chiar dacă românii sunt un pic cam repeziți, bam-bam, vor totul repede, înainte de a se întâmpla”, a declarat jucătorul.

S-a adaptat repede la viața din România, este prieten cu colegii, le cunoaște familiile, se înțelege bine cu ei, dar și cu oamenii obișnuiți. De altfel, se și amuză de modul cum reușește să comunice cu românii, zi de zi: „Mulți oameni știu engleză, dacă nu știu, încercăm să ne înțelegem, folosim limba-gimnastică. Dăm din mâini, ne înțelegem noi cumva”.

Dincolo de plimbările în aer liber în parcuri, există și lucruri care nu-i plac: traficul și mall-urile.

„Nu am vreun detaliu favorit în România, să spun că-mi place o trăsătură de caracter sau modul de comportament al oamenilor. Pur și simplu, merg cu valul, cum se spune. Mie îmi place în București, în România, indiferent de anotimp. Încerc mereu să gândesc pozitiv, să iau partea bună din orice lucru. Avem câine, ne plimbăm în parc mult timp. Da, asta da, îmi place că aveți mai multe parcuri mari, altele mai mici, sunt frumoase, aș zice bine întreținute, ceea ce am observat eu. Am fost cu soția și la Therme de câteva ori. Ne petrecem timpul liber în natură, evit să stau în mall-uri sau mai știu eu unde”, a mai spus Mattias Käit.