Kelemen Hunor, despre sporurile ciudate ale bugetarilor: Dacă în secolul 21 spui că e un risc să lucrezi la calculator, atunci nu mai deschizi calculatorul

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat că bugetarii vor avea aceleași venituri anul acesta, dar că sporurile pe care le primesc angajații la stat urmează să fie analizate. Acesta a dat exemplul sporului de risc pentru cei care lucrează pe computer, care în opinia sa ar trebui eliminat, pentru că acum „toată lumea lucrează la calculator”.

„Sunt convins că sunt și sporuri de care nu am aflat. În 2021, aceste sporuri rămân în interiorul venitului lunar. Vom face o analiză a tuturor sporurilor și o modificare a legii salarizării urmează să fie făcută”, a spus Kelemen Hunor. Există un spor de risc când lucrezi la calculator. Nu cred că trebuie păstrat, pentru că toată lumea lucrează la calculator. În secolul 21 să spui că este un risc să lucrezi la calculator, atunci aruncă și telefonul mobil la gunoi și să nu mai deschizi calculatorul. Nu se poate, nu cred că există un astfel de risc”, a adăugat el.

El a anunțat că anul acesta veniturile nu vor fi mai mici în sectorul bugetar, vor fi la nivelul anului 2020.

Reacția vine după ce fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a făcut public un centralizator al sporurilor din domeniul bugetar. Aceasta spune că a identificat până acum șapte domenii, între care învățământ, sănătate, ordine publică sau administrație și peste 50 de tipuri de sporuri, de la spor pentru periculozitate sau suprasolicitare neuropsihică, până la munca în ture și spor de consemn la domiciliu.

2 COMENTARII

  1. „Dacă în secolul 21 spui că e un risc să lucrezi la calculator, atunci nu mai deschizi calculatorul” O analiza foarte corecta a dl. Kelemen Hunor!
    Acel lucrător ar fi trebuit automat destituit din a sa funcție pentru-ca este un mare derbedeu si un mare hoț .
    Ar fi fost necesar ca acel derbedeu de la stat sa fie regrupat in rândurile muncitorești… pe acel venit minim garantat acolo sunt adevărate riscuri de sănătate si condiții vitrege de munca.
    Muncitorul roman nu are un echipament de protecție necesar, nu mai luam in calcul si discutam despre alte cele .

  2. românii sunt transformați în sclavii specialilor.copiii vor munci pentru noua ciocoime.romania tara sclavilor secolului 21.de ce nu se negociază salariu ca în privat?cătule tu când te-ai angajat la banca cum ai negociat salariu?să fie un salariu minim și unul maxim.iți convine bine nu la revedere.asta este suma și gata.o lege a pensiilor simpla în care cea mai mica pensie de la stat 2000 Ron cea mai mare 7 000 ron.si gata.sa plătești 10 mld.ron pensii speciale este o crima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...