Ce spune Părintele Constantin Necula despre războiul dintre Rusia și Ucraina: "Nu există aghiasmă pentru tancuri și tunuri" (VIDEO)

Părintele Constantin Necula, unul dintre cei mai apreciaţi și iubiți preoţi creştin ortodocşi din România, compară războiul din Ucraina cu povestea din Biblie despre Cain și Abel.

“E ca atitudinea lui Cain, care îl ucide pe Abel și se ascunde după faptul că nu i-a primit lui roșiile și păstrârnacul. E rușinos. Cred că e momentul ca Biserica Ortodoxă Română să reitereze dinamica ei de Biserică Ortodoxă autonomă și să le spună credincioșilor ei <Nu, în numele lui Isus Hristos! Nu se ucide niciodată, în nicio situație. Nu există aghiasmă mare pentru tancuri și tunuri, indiferent cine aburește mințile oamenilor cu asta. Nu e voie. E interzis. A spus-o și o vlădică ce aparține de Moscova, Onufrie, Mitropolitul Cernăuților, care a spus-o cu subiect și predicat: <Când Cain ucide pe Abel nu există binecuvântare în uciderile fraților>. Nicio ucidere din lumea aceasta nu poate să stea pe o scriptură. E o minciună”, a declarat Preotul Constantin Necula, la Creștinism TV.

Cine este Preotul Constantin Necula

Constantin Necula s-a născut la 19 iulie 1970 la Brașov. A absolvit Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță”, Brașov (1989), Facultatea de Teologie Ortodoxa „Andrei Șaguna” din Sibiu, 1994, șef de promoție. Din 2004 este doctor în teologie. Conferențiar universitar (2007-prezent), Lector universitar (2002-2007), Îndrumător practică pedagogică pentru predarea religiei (2004-2009), Asistent universitar (1998-2002), Duhovnic (1996-2006), Preparator universitar (1995-1998). Este autor al mai multor volume de predici, studii și articole de omiletică și catehetică, de cărți pentru copii și tineret. A tradus de asemenea mai multe volume. Este colaborator cu articole și studii la numeroase publicații din țară și din străinătate. Părintele Constantin Necula este foarte popular printre creștinii ortodocși, și nu numai, pentru conferințele susținute și numeroasele interviuri în presa din țară și din străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...