Ce spune premierul despre posibilitatea ca alegerile parlamentare să fie amânate

PSD vrea să amâne alegerile parlamentare până pe 14 martie 2021. În acest sens a fost depus un proiect de lege în Parlament. Premierul Ludovic Orban consideră că mandatului legislativului va genera „consecinţe negative”.

„Din punctul meu de vedere, mandatul actualului Parlament expiră la data de 20 decembrie şi, ţinând cont de structura actualului Parlament, care este departe de a reflecta opţiunile actuale ale populaţiei, reflectă opţiunile din 2016 care nu mai au nicio legătură cu opţiunile de astăzi, actualul Parlament, cu cât îşi încetează mai repede mandatul, cu atât este mai bine pentru România. România are nevoie de un Parlament care să fie o oglindă fidelă a nevoilor şi aspiraţiilor românilor. Orice încercare de a prelungi mandatul actualului Parlament va genera consecinţe negative pentru România, pentru că actualul Parlament este dominat de un PSD care este la fel de retrograd, la fel de rupt de realităţile economice şi la fel de înclinat să facă rău României”, a declarat Orban.

Întrebat dacă alegerile parlamentare vor putea avea loc în decembrie dacă numărul de cazuri de infectări zilnice va ajunge la 5 000,  Orban a spus: „Obiectivul nostru este să oprim creşterea numărului de cazuri, pentru asta ne luptăm, de ce să facem prognoze”.

„Sigur că noi suntem pregătiţi să facem faţă oricărei situaţii, pe de altă parte, putem, printr-un efort comun, asigurându-ne de respectarea regulilor simple care nu sunt foarte complicate, putem opri creşterea numărului de cazuri”, a adăugat prim-ministrul.

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...