Ce spune Preotul Constantin Necula despre Post: “Dacă nu puteţi posti de mâncare, refuzaţi să vă mâncaţi aproapele”

Astăzi este Lăsatul secului pentru Postul Paștelui. Dacă vrem să ținem Post, poate ar trebui să luăm aminte de sfaturile Părintelui Constantin Necula, unul dintre cei mai apreciaţi preoţi creştin ortodocşi din Mitropolia Ardealului.

„Dacă m-ar întreba cineva ce înseamnă a posti, aş spune că nu există cuvinte pentru a explica iubirea. A posti înseamnă a iubi. A iubi pe Dumnezeu şi pe tine, omul, trup şi suflet. A iubi pe om, aproapele şi departele tău. A nădăjdui că iubirea aceasta nu te confuzează, nu te aşază îndoielnic în colţurile confuze şi sincretiste ale lumii. A posti înseamnă să stai mereu de partea lui Dumnezeu care stă de partea omului”, a declarat, în urmă cu ceva timp, preotul Constantin Necula la Agerpres.

Părintele îi sfătuieşte pe credincioşi „să refuze să fie tâlhăriţi şi ucişi de Irozii noilor minciuni”.

„A posti înseamnă a pregusta din exerciţiul fundamental al Învierii. O să spuneţi că acesta-i Postul Crăciunului… Am să vă spun că aşa este şi totuşi cântăm ‘Florile-s dalbe, flori de măr’. Iar merii înfloresc primăvara, semn al anotimpului Învierii. De pe culmea păstorilor din Betleem, din înaltul cerului de unde Îngerii vestesc Naşterea lui Hristos, din frângerea de munte ce este Peştera Betleemului se vede culmea Golgotei, Învierea dând sens Naşterii. Aşa cum Împărtăşania dă sens Postirii. Fiţi curajoşi şi încercaţi să vă descoperiţi Dumnezeul Cel Viu. Nu lăsaţi să vi se fure bucuria Crăciunului ori nădejdea Învierii. Refuzaţi să fiţi tâlhăriţi şi ucişi de Irozii noilor minciuni, care induc frica şi duc spre ucidere orice gând de pruncească strălucire. Staţi limpeziţi de lumina Stelei, cu Magii, intelectualii smeriţi ai căutării adevărate”, a mai spus Părintele.

Totodată, Părintele Necula consideră că sinceritatea faţă de Dumnezeu este unul din sentimentele care ar trebui să-l însoţească pe orice credincios pe parcursul Postului Naşterii Domnului.

„Şi dacă nu puteţi posti de mâncare, refuzaţi să vă mâncaţi aproapele. Fiţi sinceri cu Dumnezeu. Atât. Curajoşi, sinceri şi limpeziţi de nădejde. Post cu Dumnezeu. Atentul nostru Antrenor de performanţă”, a conschis Părintele Constantin Necula.

    • Nu mi-am mancat aproapele din aspect-ul context-ului de ura ci doar vroiam sa exprim explicativ suport cand oamenii fac pomeni si pentru mine-ar devenii la fel, caz in care prin exprimare fapt, datorita mancarurilor primite, mi s-a marit colesterolul si-am depasit limita de admitere dar nu era context-ul evident cand se prepara sarmale ca situatie sens percepere cel de inferioritate nu serveste nu pentru ca n-asr vrea sa manance , chiar dac-ar fi aspect de neimportanta foarte mult conteaza, daca primeasc doar in cazul in care servesc dintr-o farfurie neprimita de la mine, dat fiind contand prepararea prajiturilor din aspectul conjunctural cat de gustoase-au iesit.La revedre si va multumesc.Am inteles, nu acela era scopul final, ci sa termin ce-as fi avut de supus c-am obosit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole