Ce trebuie să știe românii care vor să plece în vacanță în Grecia

Sute de turiști români au așteptat, weekend-ul trecut, ore în șir la cozi la punctul de frontieră Kulata-Promachonas pentru a intra în Grecia.

Potrivit autorităților elene, una din principalele cauze a fost faptul că mulți dintre ei nu aveau completat formularul de identificare a pasagerului.

Ce documente sunt necesare la intrarea în țara elenă

Un formular de călătorie pe care autoritățile din mai multe țări, inclusiv Grecia, îl solicită la intrarea pe teritoriul lor, este cel de localizare a pasagerilor. 

Documentul este cerut, în special, pentru a avea o evidență a numărului de turiști, dar și informații despre locul în care aceștia se cazează. Formularul ar trebui completat cu cel puțin 24 de ore înaintea călătoriei.

Acesta se găsește online, pe travel.gov.gr și poate fi prezentat direct de pe telefonul mobil. Cei care nu completează acest document riscă o amendă de 500 de euro, potrivit legislației elene în vigoare. 

Grecia permite intrarea pe teritoriul său turiștilor care prezintă un certificat de vaccinare anti-Covid, dar e obligatoriu să fi trecut 14 zile de la rapel. În plus, documentul care atestă vaccinarea trebuie să fie redactat în limba engleză.

Cei care nu s-au imunizat pot arăta un test PCR negativ, dar care să nu fie mai vechi de 72 de ore. Grecia nu solicită un test PCR negativ de la persoanele care au trecut prin boală cu 2-9 luni anterior sosirii, însă acestea trebuie să prezinte un test PCR molecular pozitiv, un test antigen realizat de un laborator autorizat sau un certificat care atestă că deținătorul a fost depistat cu SARS-CoV-2.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole