Ce va face Facebook cu toate postările despre vaccinuri

Rețeaua de socializare Facebook a anunțat că va lansa „un instrument” în Statele Unite, care să ofere oamenilor informații despre locul în care se pot vaccina, plus o zonă specială de informare COVID-19 pe Instagram. Nu numai atât…

După ce a fost criticată pentru că a permis răspândirea dezinformării legate de coronavirus pe platformele sale, Facebook a anunțat că va eticheta postările care discută despre vaccinare.

Compania a declarat, potrivit Reuters, că va eticheta postările de pe Facebook și Instagram care discută despre siguranța vaccinurilor COVID-19 cu un text care va sublinia faptul că vaccinurile trec prin teste de siguranță și eficacitate înainte de a fi aprobate.

Conspirațiile au proliferat

Conspirațiile despre vaccinurile împotriva coronavirusului au proliferat pe platformele de socializare în timpul pandemiei.

Directorul Chris Cox a declarat că Facebook a luat „foarte în serios” afirmațiile false virale, dar totodată a spus că există „o mare zonă gri de oameni care au îngrijorări pe care unii le-ar numi dezinformare, iar alții îndoială”. Potrivit acestuia, cea mai bună soluție este de a aduce experți în sănătate care să lămurească toate suspiciunile.

Facebook a anunțat că în ultima lună a eliminat încă 2 milioane de postări care conțineau informații false despre coronavirus și vaccinuri, reducând inclusiv impactul postărilor de la utilizatori care în mod repetat au împărtășit conținut ca fiind fals. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...