Cea de-a doua țară cu cel mai mare număr de infectări reduce restricțiile anti- Covid

Autoritățile au declarat că la trei săptămâni după prima doză, oamenii ar putea să se întâlnească cu apropiații lor chiar și în interior, iar activitățile în casele de îngrijire a persoanelor în vârstă ar putea relua. Pensionarii care au fost vaccinați pot merge din nou la magazine.

Statul suedez reduce restricțiile pentru toate persoanele care s-au vaccinat împotriva coronavirusului. De asemenea, beneficiază de o relaxare a restricțiilor și cei care au primit doar prima doză de vaccin anti-Covid, a declarat vineri Agenția de Sănătate Publică, informează Reuters.

Aproximativ o cincime din suedezi au fost vaccinați, inclusiv aproape toți cei care locuiesc în case de îngrijire pentru bătrâni, iar vaccinările se extind treptat la persoanele de peste 60 de ani. Având în vedere că Suedia este cea de-a doua țară cu număr cel mai mare de infectări din Europa, autoritățile au spus că nu este momentul potrivit să ușureze restricțiile pentru celelalte grupuri.

Până în prezent, nu s-au vaccinat suficiente persoane, astfel încât să influențeze presiunea asupra sistemului de sănătate sau asupra răspândirii infecției în general”, a declarat Lena Hallengren, ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...