Ingrediente negresă:
Pentru sirop:
Cum se prepară negresa
Totul se prepară în același vas. Mai întâi batem ouăle. Adăugăm zahărul șicontinuăm să mixăm până se face ca o cremă. Apoi adăugăm treptat laptele, untul moale, sarea, esențele. La final încorporăm făina amestecată cu praful de copt și amestecăm de sus în șos cu o lingură.
Turnăm totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 25-30 de minute la 200 de grade.
Cum se face siropul pentru negresă
Mai întâi amestecăm cacao cu zahărul. Apoi încorporăm laptele și punem la fiert. După ce a dat în clocot, oprim focul și adăugăm ciocolata. Amestecăm până se topește toată ciocolata.
După ce scoatem negresa din cuptor o lăsăm să se răcească 10-15 minute, apoi o tăiem și tunăm sosul de ciocolată peste ea. Dacă dorim, deasupra putem presăra nuci măcinat sau pisate.
Poftă bună!