Cea mai mare rețea de spioni, de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, în Bulgaria?

Șase persoane au fost reținute în Bulgaria și inculpate pentru spionaj în favoarea Rusiei. Printre ele și foşti oficiali din Ministerul Apărării şi din cadrul serviciilor de informații.

Un fost oficial din cadrul serviciilor bulgare de informaţii militare este acuzat că a recrutat mai multe persoane care aveau acces la informaţii secrete ale Bulgariei, ale NATO și ale Uniunii Europene.

Informaţiile au fost transmise unui oficial din cadrul Ambasadei Rusiei de la Sofia, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului General bulgar.

Ivan Gheșev, procurorul general al Bulgariei, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că este primul caz în care o asemenea rețea de spionaj a fost descoperită în Bulgaria de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Premierul a solicitat Rusiei să nu mai spioneze în țara sa

Ambasada Rusiei din Bulgaria a anunţat că speculațiile cu privire la presupusa sa implicare ar trebui să se oprească până când o instanță se pronunță, numind cazul o încercare de a „demoniza încă o dată” Rusia.

Premierul bulgar Boiko Borisov a solicitat Rusiei să nu mai spioneze în țara sa, potrivit Reuters. „Încă o dată ar putea fi necesar să declarăm diplomații ruși ca persoane nedorite”, a spus Borisov.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole