Cea mai puternică erupție a vulcanului Etna. Imagini spectaculoase (VIDEO)

Vulcanul Etna a erupt din nou, înregistrându-se o puternică activitate explozivă în zona Cataniei din Sicilia, Italia. A fost generat un nor înalt de cenușă de lavă, care s-a dispersat spre sud.

Unitatea de criză a aeroportului internațional din Catania și-a suspendat operațiunile din cauza erupției car a avut loc marți. Coloana de fum și cenușă emisă de craterul de sud-est are o înălțime de peste un kilometru, iar întunericul nu oferă garanţii pentru siguranța zborurilor.

Este vorba despre cea mai semnificativă erupţie a vulcanului din ultimii ani.

Potrivit ANSA, fenomenul a evoluat într-un izvor artezian de lavă, cu formarea unui nor de cenușă foarte înalt și gros, ceea ce a dus la depunerea unui strat de cenușă de lavă asupra aşezărilor din jur.

Din punct de vedere seismic, în ultimele ore, amplitudinea medie a tremurului vulcanic a rămas ridicată, și înainte de explozia de la craterul din vârf, s-a înregistrat brusc o creștere semnificativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...