Cehia declară stare de urgenţă

Guvernul ceh a declarat stare de urgență pentru a face față unui aflux major de refugiați ucraineni. Măsura va intra în vigoare vineri.

„Implementăm această măsură din motive tehnice, astfel încât să putem face față afluxului de refugiați. În niciun fel acest lucru nu va afecta cetățenii cehi”, a declarat miercuri prim-ministrul ceh Petr Fiala, în timpul unei conferințe de presă.

Starea de urgență este stabilită pentru 30 de zile, dar ar putea fi prelungită de guvern dacă va fi necesar.

Și Italia a luat o decizie similară. Guvernul italian a declarat stare de urgenţă până la sfârşitul anului pentru a face faţă afluxului aşteptat de refugiaţi din Ucraina, a decis luni Consiliul de Miniştri de la Roma.

Un milion de refugiaţi au fugit din Ucraina în ţările vecine de la începutul invaziei ruse în urmă cu o săptămână, a declarat joi Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...