Cehia îi evacuează pe cei doi diplomaţi de la ambasada din Kabul

Republica Cehă îi evacuează pe cei doi diplomaţi ai săi de la ambasada din Kabul deoarece situaţia securităţii în Afganistan s-a înrăutăţit, a anunţat sâmbătă ministrul de externe ceh, Jakub Kulhanek, relatează Reuters.

Preşedintele Afganistanului Ashraf Ghani a avut discuţii urgente cu lideri locali şi parteneri internaţionali sâmbătă în timp ce talibanii se apropiau de Kabul, capturând un oraş la sud de capitală şi care este una dintre porţile de acces către oraş.

Statele Unite evacuează personalul ambasadei şi cetăţenii săi şi alte ţări îşi evacuează de asemenea personalul diplomatic.

„Am decis evacuarea imediată a diplomaţilor noştri către aeroportul internaţional din Kabul”, a precizat Jakub Kulhanek.

Talibanii au capturat sâmbătă oraşul strategic Mazar-i-Sharif, din nordul Afganistanului, şi alte două capitale de provincii şi se apropie tot mai mult de capitala Kabul, unde ţările occidentale fac eforturi pentru a-şi evacua cetăţenii, notează Reuters şi AFP.

În prezent talibanii controlează capitalele unui număr de 22 dintre cele 34 de provincii din Afganistan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...