Cei care sunt infectați cu COVID sunt mai predispuși la tromboză decât cei care se vaccinează

Riscul de tromboză este mai mare pentru persoanele care trec prin COVID-19 decât pentru cele care se vaccinează, potrivit unui studiu care a utilizat datele a peste 29 de milioane de oameni din Anglia.

Probabilitatea de a dezvolta cheaguri de sânge periculoase după infectarea cu virusul SARS-CoV-2 este cu mult mai mare decât riscurile pe care le implică vaccinurile anti-COVID-19 de la AstraZeneca şi Pfizer, spun specialiștii.

Riscurile asociate vaccinurilor au fost, de asemenea, relativ de scurtă durată, au avertizat cercetătorii în British Medical Journal.

Specialiştii au urmărit rata de spitalizare sau de deces din cauza trombozelor, pe o perioadă de 28 de zile, fie de la un test pozitiv, fie de la prima doză de vaccin.

„Oamenii ar trebui să fie conştienţi de aceste riscuri crescute după vaccinarea anti-COVID-19 şi să solicite asistenţă medicală imediat dacă dezvoltă simptome, dar, de asemenea, să ştie că riscurile sunt considerabil mai mari şi pe perioade mai lungi de timp dacă sunt infectaţi cu SARS-CoV-2”, a precizat Julia Hippisley-Cox, profesor de epidemiologie clinică şi practică generală la Universitatea din Oxford.

1 COMENTARIU

  1. “Virusul în sine se va schimba și în timp. Pe măsură ce mai mulți oameni câștigă imunitate fie prin infecție, fie prin vaccinare, coronavirusul va încerca să găsească modalități de a se sustrage și de această imunitate. Aceasta este o consecință naturală a trăirii cu un virus circulant; gripa, de asemenea, muta în fiecare an ca răspuns la imunitatea existentă.”
    „Oamenilor le este greu să-și înțeleagă toleranța la risc” Este clar pentru toată lumea, Nu putem evita virusul pentru tot restul vieții, dar putem minimiza impactul acestuia.
    Trecerea la COVID-19 endemic este, de asemenea, una psihologică. Când toată lumea are o oarecare imunitate, un diagnostic COVID-19 devine la fel de rutin ca diagnosticul de streptococ sau gripă – nu este o veste bună, dar nici un motiv pentru frică, îngrijorare sau jenă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole