Cel mai în vârstă alegător are 105 ani şi a votat „pentru binele României”

Cel mai în vârstă votant din România are 105 ani și este din Botoșani. El a votat la alegerile parlamentare de duminică pentru „binele României”.

Panait Mitel locuiește în localitatea Tudora. Este veteran de război și a luptat în Al Doilea Război Mondial. El a fost prizonier în lagărele rusești.

La alegerile prezidenţiale de anul trecut, el a mers la secţia de votare. La alegerile parlamentare de duminică s-a simţit slăbit şi nu a putut să se mai deplaseze la vot. Nu a renunţat însă la dreptul său constituţional şi la obligaţia sa civilă, aşa că a cerut urna mobilă.

„Am votat pentru binele României. (…) Sunt bucuros că am ajuns atâţia ani şi am trecut prin tot războiul şi prin toate necazurile. Am trecut prin toate… Şi prizonier… „, mărturiseşte Panait Mitel, citat de Agerpres.

Mărioara Viorica Cucu, reprezentantul secţiei de votare din Tudora, care a însoţit urna mobilă, spune despre alegătorul de 105 ani că este un exemplu.

„Suntem bucuroşi că îl avem printre noi la această vârstă, la 105 ani, şi sper că mai venim şi data viitoare. E un exemplu”, afirmă aceasta.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole