Cele două țări europene în care mai mult de jumătate din populație a fost vaccinată anti-Covid

Peste jumătate dintre germani şi francezi au fost deja vaccinaţi complet împotriva Covid-19, relatează AFP.

„Mai bine de un german din doi (50,2%, adică 41,8 milioane) beneficiază de o protecţie vaccinală completă, iar 61,1% (50,85 milioane) dintre cetăţeni au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză. Cu cât se vor vaccina mai multe persoane, acum, cu atât toamna şi iarna vor fi mai sigure!”, scrie într-un mesaj postat pe Twitter Jens Spahn, ministrul german al Sănătăţii.

Pentru atingerea imunității colective este nevoie ca 80% din populație să fie vaccinată complet anti-cironavirus.

Germania ia în calcul impunerea de restricții pentru persoanele nevaccinate anti-coronavirus, asta în condițiile în care succesul campaniei de imunizare este amenințat de răspândirea tot mai rapidă a variantei Delta. Guvernul German respinge însă această idee.

Varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2 este vinovată, în prezent, de peste 80% dintre infectările noi în Germania.

Miercuri, Institutul Robert Koch a înregistrat 2.768 de cazuri de covid-19 în 24 de ore, iar incidenţa a crescut la 15 la 100.000 de locuitori în şapte zile, după ce se afla la cinci la 100.000 de locuitori la începutul lui iulie.

Peste un francez din doi (50,5% din populaţie) a fost vaccinată complet anticovid în Franţa, a anunţat marţi  seara Direcţia Generală a Sănătăţii (DGS).

Francezii care au fost vaccinaţi cu vaccinurile anticovid Moderna, AstraZeneca sau Pfizer – cu o doză în cazul în care s-au vindecat de covid-19 sau cu o doză de vaccin Janssen sunt consideraţi ca dispunând de o ”schemă de vaccinare completă”.

„De la începutul campaniei de vaccinare în Franţa, 40.719.515 de persoane au  fost vaccinate cu cel puţin o doză (adică 60,4% din populaţie), iar 34.026.476 de persoane au fost vaccinate complet (adică 50,5% din populaţia totală”, a anunţat într-un comunicat DGS.

Guvernul francez vizează de-acum vaccinarea a 50 de milioane de persoane cu cel puţin o doză de vaccin anticovid până la sfârşitul lui august. În același timp, Franța a decis că vaccinarea anti-coronavirus a personalului medical este obligatorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole