Cele mai căutate destinații pentru minivacanța de Rusalii

A început minivacanța de Rusalii (este liber legal inclusiv luni, 21 iunie) și unitățile de cazare din zonele turistice sunt ocupate deja în proporție de aproape 80%.

Maramureșul, Valea Prahovei și Delta Dunării sunt cele mai căutate destinații, potrivit digi24.ro. Spre exemplu, la complexul de căsuțe tradiționale din Baia Sprie, toate locurile de cazare sunt ocupate de Rusalii, iar ofertele proprietarilor de pensiuni atrag turiștii ca un magnet. Mâncăruri tradiționale, pâine și cozonac la cuptor, uleiuri presate la rece cu sare, cartofi aruncați pe jar și zdrobiți cu pumnul și pus uleiul la presat, toate pot fi găsite aici.

Și la o pensiune tradițională din Budești, gradul de ocupare este ridicat. Turiștii sunt primiți cu diferite mâncăruri tradiționale, pâine coaptă în cuptor, coastele și cârnații specifice zonei, camere rustice și multe altele.

Prețurile de cazare în Maramureș pornesc de la 120 de lei pe noapte și ajung până la 300 de lei, cu mic dejun inclus.

Și la munte

Turiștii nu au ezitat să facă rezervări și la munte. Un apartament pleacă în weekendul acesta de Rusalii de la 1.350 de lei pe noapte, cazare cu mic dejun pentru trei persoane, iar camerele duble de la 550, spune Andrei Tănase, managerul unui hotel, potrivit aceleiași surse.

Pentru acest sfârșit de săptămână, turiștii au făcut rezervări în urmă cu aproximativ două săptămâni. Au fost însă și persoane care au optat pentru rezervările last-minute.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole