Cele mai căutate destinaţii turistice pentru sărbătorile de iarnă: Un Revelion la Paris, 540 de euro

Destinaţiile preferate ale românilor pentru sărbătorile de iarnă sunt Egipt, Mexic, Peru, Africa de Sud, Maroc şi Tunisia, în timp ce destinaţiile de top ale României sunt Poiana Braşov, Valea Prahovei, Sibiu, Maramureş, Bucovina şi Păltiniş.

Printre cele mai accesibile oferte de Revelion se numără, ca tarif pentru o persoană, cu cazare şi transport inclus, cele în Paris (540 euro) şi Turcia, Cappadocia (680 euro), în timp ce o croazieră de Crăciun şi Revelion în Marea Caraibilor costă 2.910 euro, potrivit datelor DAL Travel.

Românii au început deja să se intereseze şi să şi facă rezervări pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Foarte mulţi turişti sunt vaccinaţi şi nu mai întâmpină probleme suplimentare la trecerea graniţelor, iar turiştii nevaccinaţi se orientează în funcţie de constanţa culorii ţărilor de destinaţie. În cazul Românei, ambele categorii de turişti efectuează rezervări, mizând pe faptul că, cel mai probabil, nu vom mai trece printr-un lockdown total sau parţial, aşa cum a fost în iarna anului trecut.

Cele mai solicitate destinaţii exotice sau mai îndepărtate pentru Revelion sunt Egipt, Mexic, Peru, Panama, Costa Rica, Ecuador & Galapagos, Africa de Sud, Sri Lanka, Maroc şi Tunisia. Ca destinaţii mai apropiate, sunt deja multe rezervări pentru Turcia, Portugalia, Albania, Georgia şi Germania (în special Berlin)”, spun reprezentanţii DAL Travel.

Poiana Braşov, Valea Prahovei, Sibiu, Maramureş, Bucovina şi Păltiniş.

Turiştii români preferă să petreacă perioada Crăciunului în familie, dar dacă totuşi vor să călătorească optează pentru locuri din România, în pensiuni care oferă mâncăruri tradiţionale şi unde se pot bucura de tradiţiile locale. Însă de Revelion, aceştia preferă destinaţii exotice, calde, îndepărtate. Conform înscrierilor de până acum, estimăm că pentru sezonul de iarnă – mai ales pentru destinaţiile exotice, vor fi numeroase înscrieri. Se observă o creştere considerabilă a rezervărilor faţă de perioada similară a anului precedent”, precizează Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

Pe plan intern, turiştii DAL Travel optează pentru locaţii premium de 4 şi 5 stele, situate în natură, în zone montane sau în zone de turism rural, unde s-au păstrat tradiţiile.

Potrivit rezervărilor DAL Travel, topul destinaţiilor externe pentru Revelion este următorul: Egipt, Panama – Costa Rica, Croazieră de Crăciun & Revelion în Marea Caraibilor, Liban, Sri Lanka, Tunisia, Turcia (Cappadocia), Asia Centrală – Uzbekistan, Mexic şi Africa de Sud.

Printre cele mai accesibile oferte de Revelion se numără, ca tarif pentru o persoană, cu cazare şi transport inclus, cele în Paris (540 euro), Turcia – Cappadocia (680 euro), Liban (940 euro), Albania (980 euro), Georgia (1.180 euro), Tunisia (1.290 euro) dar şi Thailanda – Phuket (1.440 euro).

Pentru turiştii cu buget mai mare, cele mai scumpe Revelioane din ofertă sunt pentru Tanzania şi Zanzibar (2.990 euro) care includ însă şi safari, o croazieră de Crăciun şi Revelion în Marea Caraibilor (2.910 euro) dar şi un program în Panama şi Costa Rica (2.895 euro).

Există şi oferte personalizate, de lux, care pot avea costuri considerabil mai mari, în funcţie de calitatea serviciilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...