De la Harry Potter, la axile neepilate: Cele mai extravagante ținute de la Gala care dă tonul monden al anului (VIDEO)

Ținute extravagante, sute de actori, muzicieni, fotomodele, sportivi şi vedete de pe social media constituie „ingredientele” Met Gala – gala organizată de Metropolitan Museum of Art (Met) din New York.

Pe lista invitaţilor s-a aflat şi jucătoarea de tenis Emma Răducanu, în vârstă de 18 ani, care a câştigat sâmbătă US Open. Sportiva a purtat o ţinută Chanel alb cu negru accesorizată cu bijuterii din perle.

Acesta este unul dintre cele mai importante evenimente mondene din New York și totodată un agregator de vestimentații, comportamente și mesaje, la nivel mondial. Gala a revenit după o pauză de doi ani şi jumătate, cauzată de pandemie, potrivit AFP. Aproape niciunul dintre participanţi nu a purtat mască, dar pentru a avea acces pe covorul de gală de culoare crem şi a lua parte la unul dintre cele mai strălucitoare evenimente ale lumii mondene, vedetele au prezentat dovada vaccinării sau dovada unui rezultat negativ la testul pentru depistarea COVID-19. De asemenea, au plătit 35.000 de dolari, contravaloarea biletului de intrare.

Fiica Madonnei și-a expus subțiorile „de la mama natură”

Printre starurile prezente luni seară în inima Manhattanului s-au numărat Sharon Stone, Justin Bieber, Kim Kardashian, Megan Rapinoe, Venus Williams, Gigi Hadid, Diane Kruger, Erykah Badu, Jennifer Lopez, Rihanna Kendall Jenner, Taylor Hill, Hailey Rhode Baldwin, Kid Cudi, Frank Ocean şi Isabelle Huppert. De departe tonul Galei la extravaganță l-a dat Kim Kardashian, cu ținuta sa insiprată din Harry Potter: a generat mii de tweet-uri, un record în ceea ce privește Met Gala, potrivit publicațiilor străine. O altă apariție care a generat comentarii controversate a fost cea a congresmenei Alexandria Ocasio-Cortez, 31 de ani. Ea a profitat de covorul roșu al acestui eveniment unde un bilet costă aproximativ 35.000 de dolari, pentru a lansa mesajul „Taxați bogații” (scris cu roșu pe rochia albă), referitor la planul democraților de creștere a impozitelor pe profit. Nu în ultimul rând, apariția fiicei Madonnei, Lourdes Leon, mândră de axilele neepilate, a creat rumoarea de care probabil avea nevoie…

Ce este Met Gala

„Este ireal!”, a exclamat cântăreaţa rap americană Megan Thee Stallion, constatând că este „puţin ciudat” că se afla în mijlocul unui grup atât de numeros în seara cea mai selectă de la New York, capitala modei, metropolă care începe să-şi revină după pandemie.

Met Gala este un eveniment caritabil organizat în fiecare an în beneficiul Costume Institute, unul dintre muzeele din cadrul Metropolitan Museum of Art, dedicat modei, care are propriul buget şi autonomie financiară faţă de Met. Creată în 1948, gala a fost pentru mult timp un eveniment rezervat elitei înstărite din societatea newyorkeză. Evenimentul a devenit treptat mai accesibil începând cu anii 1970 şi transformat radical odată cu sosirea în fruntea echipei de organizare a redactorului-şef al revistei Vogue, Anna Wintour, în 1995.

Aceasta a propulsat gala în seria evenimentelor mondene, adaptate pentru reţelele de socializare şi democratizării modei, fiind comparată uneori cu ceremonia decernării Oscarurilor, care are loc în Los Angeles. Ediţia din 2020 a galei a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, care a afectat grav New Yorkul. Ediţia de anul acesta a evenimentului, care are loc în mod tradiţional în prima zi de luni din mai, a fost decalată pentru data de 13 septembrie, ediţia din 2022 fiind preconizată pentru începutul lui mai, probabil cu circa 1.200 de participanţi, aşa cum se obişnuia înaintea pandemiei.

Alături de Anna Wintour, creatorul de modă Tom Ford şi CEO-ul Instagram, Adam Mosseri, cântăreaţa Billie Eilish, actorul Timothée Chalamet, poeta Amanda Gorman şi jucătoarea de tenis Naomi Osaka au coprezidat gala din acest an, desfăşurată sub semnul tinereţii şi al „generaţiei Z”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...