Cele mai sigure orașe în 2021. Topul este condus pentru prima oară de un oraș european

Siguranța a fost unul mereu dintre criteriile importante pentru călători atunci când se decid ce destinație să viziteze. În ultimele luni, din cauza pandemiei, noțiunea „sigur” s-a schimbat semnificativ și a dus la o răsturnare neașteptată a topului țărilor incluse în Indexul orașelor sigure din 2021.

Analiza a vizat 60 de destinații internaționale, iar criteriile luate în calcul au fost vizat securitate digitală, securitatea din punct de vedere al sănătății, infrastructura, securitatea personală. Anul acesta, a fost introdus și criteriul privind mediul sigur.

În timp ce orașele asiatice precum Tokyo, Singapore și Osaka au ocupat continuu primele locuri an de an, în 2021, o destinație europeană le-a devansat și a trecut pe prima poziție, scrie CNN. Astfel, pentru prima dată, Copenhaga a fost desemnat  cel mai sigur oraș din lume, obținând 82,4 puncte din 100.

Capitala Danemarcei a sărit de pe locul al optulea unde a fost în 2019 în fruntea listei, în mare parte datorită criteriului legat de mediul sigur și sănătos, orașul obținând un scor foarte bun, alături de securitatea personală.

„Un factor cheie care face din Copenhaga un oraș atât de sigur este rata scăzută a criminalității, în prezent la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani. Copenhaga se caracterizează și printr-o mare coeziune socială. Este un oraș mixt în care și persoana care face curățenie, dar și directorul executiv se întâlnesc la supermarketul local și își duc copiii în aceeași școală. Acesta este unul dintre elementele care stau la baza culturii daneze și contribuie în mare măsură la nivelurile ridicate de încredere și siguranță de care beneficiem”, a spus Lars Weiss, primarul din Copenhaga, citat în document.

Toronto s-a clasat anul acesta pe locul al doilea, cu 82,2 puncte, în timp ce Singapore pe al treilea – cu 80,7 puncte.

Deși Sydney s-a clasat pe locul patru, cu 80,1 puncte, orașul australian conduce la categoria securitate digitală, în timp ce Tokyo, câștigătorul din 2019, a primit 80,0 puncte, plasând capitala Japoniei pe locul cinci.

„Copenhaga își merită din plin statutul de lider general, la fel și Toronto aflat pe locul doi, datorită succesului pe termen lung în privința protecției rezidenților și a îmbunătățirii tuturor aspectelor vieții în ultimii doi ani. Toronto și Copenhaga conduc în privința securității mediului, măsurile fiind mai bune decât în oricare dintre primele trei orașe aflate pe primele locuri în anii anteriori.”, se arată în raport.

Amsterdam ocupă în topul din 2021 locul șase cu 79,3 puncte, în timp ce Wellington a ajuns pe locul șapte cu 79,0 puncte și a fost lider la categoria securității mediului.

Hong Kong și Melbourne s-au clasat pe locul al optulea după ce au primit 78,6 puncte fiecare, în timp ce Stockholm închide top 10 cu 78,0 puncte.

New York a fost clasat pe locul 11, loc pe care îl împarte cu Barcelona, ambele orașe primind 77,8 puncte.

Pe locul 14 este Washington, în timp ce Londra și San Francisco au fost plasate  pe locul 15.

La polul opus, pe ultimele locuri în topul orașelor sigure se află Lagos din Nigeria, Cairo din Egipt, Caracas din Venezuela, Karachi din Pakistan și Yangon din Myanmar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...